Γαρίδες σαγανάκι: Μία συνταγή ιδανική για τραπέζι με φίλους

Γαρίδες

Αν ψάχνεις μια πεντανόστιμη συνταγή για θαλασσινό πιάτο που θα εντυπωσιάσει, οι γαρίδες σαγανάκι είναι η τέλεια επιλογή! Γρήγορη, εύκολη και γεμάτη γεύση, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα τραπέζι με φίλους ή ένα ρομαντικό δείπνο.

Υλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  3. Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά να βγάλει τα αρώματά του.
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το μπούκοβο (αν χρησιμοποιήσουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
  6. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά να δέσει.
  7. Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμερές.
  8. Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να λιώσει ελαφρώς.
  9. Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί για… βούτες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παντελής Κουτράκης – Ο Κρητικός που τα άφησε όλα για τον γιο του

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...