Αν ψάχνεις μια πεντανόστιμη συνταγή για θαλασσινό πιάτο που θα εντυπωσιάσει, οι γαρίδες σαγανάκι είναι η τέλεια επιλογή! Γρήγορη, εύκολη και γεμάτη γεύση, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα τραπέζι με φίλους ή ένα ρομαντικό δείπνο.
Υλικά:
- 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε καλά να βγάλει τα αρώματά του.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, τη ρίγανη, το μπούκοβο (αν χρησιμοποιήσουμε) και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά να δέσει.
- Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν ζουμερές.
- Πασπαλίζουμε με τη θρυμματισμένη φέτα και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να λιώσει ελαφρώς.
- Σερβίρουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί για… βούτες!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παντελής Κουτράκης – Ο Κρητικός που τα άφησε όλα για τον γιο του