Μία εξαιρετικά πρωτότυπη συνταγή για σαλάτες είναι αυτή με ψητές φράουλες, κατίκι και τραγανά chips παντζαριού.
Υλικά για 2 άτομα:
- 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι baby σπανάκι
- 1/2 φλιτζάνι ρόκα
- 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού
- 1 μικρό παντζάρι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- 1/2 κ.γ. μουστάρδα
- Λίγα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
Εκτέλεση:
- Ψήσε τις φράουλες με το μέλι και λίγο ελαιόλαδο για 8′ στους 180°C.
- Ψήσε τα λεπτά chips παντζαριού στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά.
- Ανάμειξε τα πράσινα λαχανικά με το dressing (λάδι, βαλσάμικο, μουστάρδα).
- Πρόσθεσε τις ψητές φράουλες, το κατίκι σε «νιφάδες», τα παντζάρια και τα καρύδια.
Έμπνευση: Ιδανικός συνδυασμός αλμυρού-γλυκού με υφές που εντυπωσιάζουν!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οι φράσεις που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές σύμφωνα με επιστήμονα του Χάρβαρντ