Vegan συνταγή: Ρεβίθιοα με λαχανικά και ινδινό κάρυ

vegan

Αν αναζητάς ένα υγιεινό, θρεπτικό και 100% vegan πιάτο (vegan συνταγή) για την Πέμπτη, τότε αυτό το ινδικό κάρυ με ρεβίθια και λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή. Γεμάτο φυτική πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά και έντονα αρώματα, θα σε χορτάσει χωρίς τύψεις και θα γεμίσει το σπίτι με μεθυστικά αρώματα μπαχαρικών.

✅ Υλικά (για 4 μερίδες)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά

1 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη

1/2 κουταλάκι κύμινο

1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες

1 κολοκύθι κομμένο σε κύβους

1 καρότο σε λεπτές ροδέλες

400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (ή 1 κονσέρβα στραγγισμένα)

400 ml γάλα καρύδας

1 κουτί ντομάτες κονκασέ

Αλάτι και πιπέρι

Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα

Ρύζι μπασμάτι ή καστανό ρύζι για συνοδευτικό

👩‍🍳 Εκτέλεση

Σόταρε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.

Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και σόταρε για 1 λεπτό.

Ρίξε τα μπαχαρικά (κουρκουμά, κάρυ, κύμινο) και ανακάτεψε για να απελευθερωθούν τα αρώματα.

Πρόσθεσε την πιπεριά, το καρότο και το κολοκύθι και σόταρε για 3-4 λεπτά.

Βάλε τα ρεβίθια, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Ανακάτεψε και χαμήλωσε τη φωτιά.

Άφησε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι ή έξτρα κάρυ, ανάλογα με τη γεύση σου.

Σέρβιρε με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο από πάνω.

💚 Tip του CityNow:
Αν θέλεις πιο spicy εκδοχή, πρόσθεσε λίγο μπούκοβο ή μια πρέζα καγιέν. Και φυσικά, το φαγητό διατηρείται τέλεια στο ψυγείο για 2-3 μέρες, οπότε είναι ιδανικό και για meal prep!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προειδοποίηση της Google σε 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες Gmail για πιθανή απάτη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...