Γεμιστά: Με κινόα, κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένα κρεμμύδια

Γεμιστά

Αν βαρέθηκες τα κλασικά γεμιστά, αυτή η συνταγή θα γίνει η νέα σου εμμονή! Συνδυάζει ελληνικά αρώματα με σύγχρονα superfoods και ένα φινετσάτο twist.


📝 Υλικά (για 6 γεμιστά)

  • 3 ντομάτες
  • 3 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες)
  • 1 φλ. κινόα (βρασμένη)
  • 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (σε τρίμματα)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 1/2 χούφτα μαϊντανός
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Προαιρετικά: κουκουνάρι καβουρδισμένο

👨‍🍳 Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία λαχανικών
    Κόβεις τα «καπάκια» από τις ντομάτες και τις πιπεριές, αδειάζεις προσεκτικά το εσωτερικό τους (κρατάς τον πολτό από τις ντομάτες).
  2. Καραμελωμένα κρεμμύδια
    Σοτάρεις τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτεις τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αφήνεις να καραμελώσουν και να γίνουν χρυσαφένια.
  3. Η γέμιση
    Σε μπολ ανακατεύεις:
    • Την κινόα
    • Τα καραμελωμένα κρεμμύδια
    • Τον πολτό από τις ντομάτες
    • Το κατσικίσιο τυρί
    • Δυόσμο, μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού
    • Αλάτι & πιπέρι
    • Προαιρετικά: κουκουνάρι για έξτρα τραγανή υφή
  4. Γέμισμα & ψήσιμο
    Γεμίζεις τα λαχανικά και τα σκεπάζεις με τα «καπάκια». Τα βάζεις σε ταψί, προσθέτεις λίγο νερό και ελαιόλαδο στον πάτο και ψήνεις στους 180°C για 50-60 λεπτά.

💡 Tip

Μπορείς να συνοδεύσεις τα γεμιστά με γιαούρτι με δυόσμο ή σως με ταχίνι και λεμόνι για έξτρα δροσιά!


Αυτά τα πρωτότυπα γεμιστά με κινόα και κατσικίσιο τυρί θα εντυπωσιάσουν όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνο αέρα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το event στο Το φουτουριστικό superyacht “This Is It” στις Κάννες

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...