Αν βαρέθηκες τα κλασικά γεμιστά, αυτή η συνταγή θα γίνει η νέα σου εμμονή! Συνδυάζει ελληνικά αρώματα με σύγχρονα superfoods και ένα φινετσάτο twist.
📝 Υλικά (για 6 γεμιστά)
- 3 ντομάτες
- 3 πιπεριές (κόκκινες, πράσινες ή κίτρινες)
- 1 φλ. κινόα (βρασμένη)
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (σε τρίμματα)
- 2 μεγάλα κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
- 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 χούφτα δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1/2 χούφτα μαϊντανός
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Προαιρετικά: κουκουνάρι καβουρδισμένο
👨🍳 Εκτέλεση
- Προετοιμασία λαχανικών
Κόβεις τα «καπάκια» από τις ντομάτες και τις πιπεριές, αδειάζεις προσεκτικά το εσωτερικό τους (κρατάς τον πολτό από τις ντομάτες). - Καραμελωμένα κρεμμύδια
Σοτάρεις τα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο για 10 λεπτά. Προσθέτεις τη ζάχαρη και λίγο νερό. Αφήνεις να καραμελώσουν και να γίνουν χρυσαφένια. - Η γέμιση
Σε μπολ ανακατεύεις:- Την κινόα
- Τα καραμελωμένα κρεμμύδια
- Τον πολτό από τις ντομάτες
- Το κατσικίσιο τυρί
- Δυόσμο, μαϊντανό, ξύσμα λεμονιού
- Αλάτι & πιπέρι
- Προαιρετικά: κουκουνάρι για έξτρα τραγανή υφή
- Γέμισμα & ψήσιμο
Γεμίζεις τα λαχανικά και τα σκεπάζεις με τα «καπάκια». Τα βάζεις σε ταψί, προσθέτεις λίγο νερό και ελαιόλαδο στον πάτο και ψήνεις στους 180°C για 50-60 λεπτά.
💡 Tip
Μπορείς να συνοδεύσεις τα γεμιστά με γιαούρτι με δυόσμο ή σως με ταχίνι και λεμόνι για έξτρα δροσιά!
Αυτά τα πρωτότυπα γεμιστά με κινόα και κατσικίσιο τυρί θα εντυπωσιάσουν όσους αγαπούν τις παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνο αέρα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το event στο Το φουτουριστικό superyacht “This Is It” στις Κάννες