Συνταγές για σαλάτες: Ζεστή σαλάτα με φασολάκια και προσούτο

Συνταγές για σαλάτες

Συνταγές για σαλάτες: Βρισκόμαστε στα μισά της εβδομάδας, και μια ζεστή σαλάτα είναι ό,τι πρέπει για ένα γρήγορο, υγιεινό αλλά και γευστικά πλούσιο πιάτο. Αυτή η συνταγή συνδυάζει τα φρέσκα φασολάκια με την ένταση του προσούτο, ενώ τα ντοματίνια καραμελώνουν στο τηγάνι και προσθέτουν τη δική τους μελωδική γλύκα. Αν θες κάτι ελαφρύ αλλά γεμάτο νοστιμιά, τότε αυτή η σαλάτα είναι για σένα.


🥗 Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 300 γρ. φασολάκια (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 6 φέτες προσούτο (ή άλλο αλλαντικό χαμηλών λιπαρών)
  • 12 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο (ολόκληρη, για άρωμα)
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • Αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • (Προαιρετικά) λίγες νιφάδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα

👩‍🍳 Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε ακόμα. Τα στραγγίζουμε και τα περνάμε από παγωμένο νερό για να διατηρήσουν το χρώμα τους.
  2. Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με τη σκελίδα σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το μέλι και αφήνουμε να καραμελώσουν ελαφρώς. Αφαιρούμε το σκόρδο.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε τα βρασμένα φασολάκια και ανακατεύουμε όλα μαζί για 1 λεπτό.
  4. Κόβουμε το προσούτο σε χοντρά κομμάτια και το περνάμε για λίγο στο τηγάνι να γίνει τραγανό.
  5. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  6. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή, προσθέτοντας (αν θέλουμε) λίγες νιφάδες παρμεζάνας από πάνω.

📝 Tip CityNow:

Αν θες να κάνεις το πιάτο ακόμα πιο πλήρες, μπορείς να προσθέσεις και 1 αυγό ποσέ ή βραστό από πάνω. Η ρευστή του υφή θα δέσει μαγικά με το υπόλοιπο πιάτο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μια αστοχία στο γλυκό προκάλεσε την αποχώρησή του από το MasterChef

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...