Ψάχνεις τι να μαγειρέψεις την Τρίτη και θες κάτι λίγο διαφορετικό αλλά όχι εξεζητημένο; Σου έχουμε τη λύση: Tacos με γύρο κοτόπουλου, σπιτική σάλτσα γιαουρτιού και ελληνικά λαχανικά. Είναι ένας γευστικός συνδυασμός Μεξικού και Ελλάδας που θα αγαπηθεί από μικρούς και μεγάλους.
📝 Υλικά (για 4 άτομα):
- 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. ρίγανη
- 1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού:
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 1 κ.γ. φρέσκο δυόσμο ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα:
- 8 μικρές πίτες (ή τορτίγιες)
- Ντοματίνια κομμένα στη μέση
- Αγγουράκι σε λεπτές φέτες
- Μαρούλι ψιλοκομμένο
- Κρεμμύδι σε ροδέλες (προαιρετικά)
- Τυρί φέτα θρυμματισμένο ή κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση:
- Μαρινάρισμα κοτόπουλου:
Σε ένα μπολ, ανακατεύεις το κοτόπουλο με τα μπαχαρικά, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Το αφήνεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά (ή όσο ετοιμάζεις τα υπόλοιπα). - Ψήσιμο:
Ζεσταίνεις ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνεις το κοτόπουλο για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί καλά. - Σάλτσα γιαουρτιού:
Αναμειγνύεις όλα τα υλικά σε μπολ και τη βάζεις στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείς. - Στήσιμο των tacos:
Ζεσταίνεις τις πίτες ελαφρώς (σε τηγάνι ή φούρνο μικροκυμάτων). Τις γεμίζεις με κοτόπουλο, λαχανικά, λίγη σάλτσα και τυρί.
Tips για Έλληνες foodies:
- Μπορείς να αντικαταστήσεις το κοτόπουλο με χοιρινό, αν θες πιο παραδοσιακό γύρο-στυλ.
- Για πιο αυθεντικό αποτέλεσμα, φτιάξε τις τορτίγιες μόνος σου ή προτίμησε φρέσκες πίτες από τον φούρνο της γειτονιάς σου.
- Αν έχεις παιδιά, μπορείς να βγάλεις το τσίλι και να το κάνεις πιο ελαφρύ.
Τρίτη με γεύση… Μεξίκου αλά ελληνικά!
Αν θες να ξεφύγεις από το κλασικό φαγητό της εβδομάδας, αυτή η συνταγή για ελληνικά tacos θα φέρει νοστιμιά, χρώμα και χαμόγελα στο τραπέζι. Ένα τέλειο πιάτο για βραδινή απόλαυση με την οικογένεια ή φίλους!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: