Συνταγές για σαλάτες: Πεπόνι με προσούτο και μοτσαρέλα

Συνταγές για σαλάτες

Συνταγές για σαλάτες: Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο – όπως αυτή την Κυριακή 8 Ιουνίου 2025, με τον καύσωνα να πρωταγωνιστεί – δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από μια δροσερή, γευστική και ελαφριά συνταγή.

Στο σημερινό μας γευστικό ραντεβού στο CityNow, προτείνουμε μια από τις πιο δροσιστικές σαλάτες του καλοκαιριού: Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα, ιδανική για μεσημεριανό στο μπαλκόνι ή για ένα κομψό βραδινό πιάτο χωρίς κουραστική προετοιμασία.


Υλικά (για 2 άτομα)

  • ½ ώριμο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 8 φέτες προσούτο
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα (περίπου 125 γρ.), κομμένη σε φέτες
  • 1 χούφτα ρόκα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο (λευκό ή κλασικό)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φρέστος βασιλικός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνετε τη ρόκα σαν βάση.
  2. Απλώνετε από πάνω εναλλάξ φέτες από πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα.
  3. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
  4. Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
  5. Σερβίρετε αμέσως, κατά προτίμηση με δροσερό λευκό κρασί ή ροζέ.

Γιατί να την επιλέξετε:

  • Είναι δροσερή, εύκολη και χωρίς μαγείρεμα
  • Ο συνδυασμός αλμυρού προσούτο με γλυκό πεπόνι είναι απλός αλλά gourmet
  • Είναι ιδανική για τον καύσωνα του Ιουνίου, χωρίς να σας βαρύνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η Αφροδίτη στον Ταύρο – Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...