Αν θες κάτι ξεχωριστό και εντυπωσιακό στο πιάτο σου, αυτό το ροζέ ριζότο θα κλέψει την παράσταση! Συνδυάζει τη γήινη γεύση του παντζαριού με την κρεμώδη υφή του κατσικίσιου τυριού και την τραγανή γλύκα των καραμελωμένων καρυδιών.
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι ρύζι Arborio (για ριζότο)
- 2 παντζάρια μέτρια, βρασμένα και πολτοποιημένα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
- 3½ φλιτζάνια ζωμό λαχανικών (ζεστός)
- 60 γρ. κατσικίσιο τυρί
- 1 χούφτα καρύδια
- 1 κ.σ. μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Καραμελώνουμε τα καρύδια:
Σε αντικολλητικό τηγανάκι, βάζουμε τα καρύδια με το μέλι για 3-4 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Αφήνουμε στην άκρη. - Σοτάρουμε τη βάση:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά. - Ρύζι & παντζάρι:
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, αρχίζουμε να προσθέτουμε τον ζωμό κουταλιά-κουταλιά, ανακατεύοντας συνεχώς. - Στο 15ο λεπτό:
Προσθέτουμε τον πουρέ παντζαριού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5-7 λεπτά, μέχρι να είναι al dente το ρύζι και το ριζότο να είναι κρεμώδες. - Τελική πινελιά:
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί και ανακατεύουμε. Διορθώνουμε το αλάτι-πιπέρι. - Σερβίρισμα:
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, γαρνίρουμε με τα καραμελωμένα καρύδια και λίγο φρέσκο θυμάρι.
Tip CityNow:
Αντικατάστησε το κατσικίσιο τυρί με φέτα ή vegan τυρί, για μια παραλλαγή της συνταγής που θα εντυπωσιάσει.