Συνταγές: Νουντλς κολοκυθιού με γιαούρτι και φέτα

Συνταγές

Μία από τις πιο vegetarian συνταγές για το καλοκαίρι που δεν θέλει σχεδόν καθόλου μαγείρεμα είναι τα νουντλς κολοκυθιού με γιαούρτι, φέτα και ρεβίθια.

Υλικά για 2 άτομα:

  • 2 μεγάλα κολοκύθια (τα περνάμε σε σπιράλ κοπτικό ή τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες)
  • 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια ψημένα ή από κονσέρβα
  • 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 1 πρέζα κύμινο (αν θέλεις κάτι πιο ανατολίτικο)
  • Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τα νουντλς κολοκυθιού (αν δεν έχεις spiralizer, τα κόβεις με το χέρι ή τρίφτη). Αλατίζεις ελαφρά και αφήνεις σε σουρωτήρι για 10 λεπτά να βγάλουν υγρά.
  2. Τα τραγανά ρεβίθια: Αν έχεις μαγειρεμένα ρεβίθια, τα ανακατεύεις με ελαιόλαδο, πάπρικα, κύμινο και τα ψήνεις για 15 λεπτά σε δυνατό φούρνο ή τα τσιγαρίζεις για 5 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Η σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύεις γιαούρτι, ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλεις πιο «σκορδάτο» αποτέλεσμα, πρόσθεσε 1/4 σκελίδας σκόρδο λιωμένο.
  4. Σερβίρισμα: Σε βαθύ πιάτο, απλώνεις τα νουντλς, ρίχνεις από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού, σκορπάς τη φέτα, τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Παναγιώτης Καλύβας – Ο ηλεκτρονικός μηχανικός που έγινε stripper

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...