Ο ταλαντούχος Λευτέρης Πέτρου, ένας από τους πιο αγαπημένους φιναλίστ του MasterChef, δεν σταματά να μας εκπλήσσει με τις μοναδικές του γευστικές προτάσεις. Αυτή τη φορά, μοιράζεται τη δική του εκδοχή για ένα από τα πιο αγαπημένα ιταλικά πιάτα: τα ζυμαρικά Cacio e Pepe, αλλά με μια απολαυστική ελληνική πινελιά – κρέμα μασκαρπόνε με γιαούρτι και τυρί κρέμα!
Αν είσαι λάτρης των μακαρονάδων, αυτή η συνταγή του Λευτέρη Πέτρου είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεσαι. Είναι απλή, γρήγορη και με υπέροχη υφή, ιδανική για κάθε στιγμή.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 1 συσκευασία linguini
- 30 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. παρμεζάνα
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λάδι τρούφας (προαιρετικά, για έξτρα άρωμα)
Για την κρέμα μασκαρπόνε:
- 100 γρ. μασκαρπόνε
- 80 γρ. τυρί κρέμα
- 25 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα ζυμαρικά 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που προτείνει η συσκευασία σε αλατισμένο νερό.
- Σε ένα μπολ (μπασίνα), ανακατεύουμε καλά το μασκαρπόνε, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι.
- Σε μεγάλο τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι για έντονη γεύση.
- Ρίχνουμε μια κουτάλα από το νερό των ζυμαρικών μέσα στο τηγάνι και προσθέτουμε τα linguini.
- Ανακατεύουμε ζωηρά μέχρι να απορροφηθεί το υγρό και σβήνουμε το μάτι.
- Ρίχνουμε μέσα την κρέμα από τη μπασίνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
- Προσθέτουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια βελούδινη, δεμένη σάλτσα.
- Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι αν χρειάζεται.
- Ολοκληρώνουμε με λίγες σταγόνες λάδι τρούφας για άρωμα και πολυτέλεια.
Απόλαυση στο πιάτο σου!
Η συνταγή του Λευτέρη Πέτρου είναι η απόδειξη ότι η απλότητα μπορεί να γίνει εξαιρετική, όταν υπάρχει γνώση, αγάπη και δημιουργικότητα.
Αν ψάχνεις να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου ή απλώς να απολαύσεις ένα comfort πιάτο με gourmet αίσθηση, τότε το Cacio e Pepe του Λευτέρη Πέτρου είναι μονόδρομος.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο Ιούλιος φέρνει καυτές εξελίξεις σε ερωτικά και επαγγελματικά για τον Τοξότη