Το καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν νοείται! Αν θες να απολαύσεις ένα δροσερό, κρεμώδες, σπιτικό παγωτό βανίλια που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, σου έχουμε τη λύση. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!
Υλικά:
- 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- (Προαιρετικά) κομματάκια σοκολάτας, μπισκότα ή φρούτα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί με απαλές κορυφές (όχι πολύ σφιχτή).
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο τέλος κομματάκια σοκολάτας, καραμελωμένα φιστίκια, μπισκότα Oreo ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταπεράκι ή φόρμα, το καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα).
- Πριν το σερβίρισμα, αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσει και να σερβίρεται πιο εύκολα.
Tip:
Για παγωτό σοκολάτα, απλώς αντικατέστησε τη βανίλια με 2 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο και πρόσθεσε λίγη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα!