Παγωτό: Μία σπιτική συνταγή με βανίλια

Παγωτό

Το καλοκαίρι χωρίς παγωτό δεν νοείται! Αν θες να απολαύσεις ένα δροσερό, κρεμώδες, σπιτικό παγωτό βανίλια που θα εντυπωσιάσει μικρούς και μεγάλους, σου έχουμε τη λύση. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή!


Υλικά:

  • 1 κουτί (400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
  • (Προαιρετικά) κομματάκια σοκολάτας, μπισκότα ή φρούτα

Εκτέλεση:

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγί με απαλές κορυφές (όχι πολύ σφιχτή).
  2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Αν θέλουμε, προσθέτουμε στο τέλος κομματάκια σοκολάτας, καραμελωμένα φιστίκια, μπισκότα Oreo ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταπεράκι ή φόρμα, το καλύπτουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα).
  5. Πριν το σερβίρισμα, αφήνουμε το παγωτό εκτός ψυγείου για 5 λεπτά ώστε να μαλακώσει και να σερβίρεται πιο εύκολα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ BIG BROTHER

Tip:

Για παγωτό σοκολάτα, απλώς αντικατέστησε τη βανίλια με 2 κουταλιές σούπας κακάο άγλυκο και πρόσθεσε λίγη λιωμένη κουβερτούρα στο μείγμα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...