Αν ψάχνεις μια δροσερή, ανάλαφρη αλλά και γευστικά εκρηκτική συνταγή για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου, αυτή η σαλάτα με καρπούζι και φέτα είναι η τέλεια επιλογή για τη Δευτέρα 28 Ιουλίου. Συνδυάζει την καλοκαιρινή γλύκα του καρπουζιού με την αλμύρα της φέτας και τη φρεσκάδα του δυόσμου – ένας απροσδόκητος αλλά απόλυτα επιτυχημένος συνδυασμός.
Υλικά (για 2-3 άτομα):
- 3 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους (χωρίς κουκούτσια)
- 150 γρ. φέτα σε κομμάτια
- 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
- ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
- 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικό)
- 1 χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια
- 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. παλαιωμένο βαλσάμικο ξίδι ή γλυκό ξίδι ροδιού
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το καρπούζι, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τη φέτα.
- Ρίξε από πάνω τα φύλλα δυόσμου και τους ξηρούς καρπούς.
- Ανακάτεψε απαλά για να μη λιώσει το καρπούζι ή η φέτα.
- Ράντισε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.
- Δοκίμασε και πρόσθεσε, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Σέρβιρε τη σαλάτα αμέσως ή διατήρησέ την στο ψυγείο για έως 1 ώρα – όχι παραπάνω, για να μη βγάλει υγρά το καρπούζι.
Γιατί να τη δοκιμάσεις:
Είναι η ιδανική συνταγή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Δροσίζει, ενυδατώνει και συνδυάζει αλμυρό, γλυκό και τραγανό σε μία μόνο μπουκιά. Μπορείς να τη σερβίρεις και ως ελαφρύ δείπνο ή συνοδευτικό για μπάρμπεκιου.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αλίνα Κωτσοβούλου και Γιώργος Τριανταφυλλίδης για τους ρόλους τους στη σειρά Να μ΄αγαπάς