Αν ψάχνεις για μια εύκολη, γρήγορη και δροσερή συνταγή για τις ζεστές ημέρες του Ιουνίου, η μακαρονοσαλάτα με γιαούρτι και δυόσμο είναι από τις πιο απλές συνταγές! Ιδανική για το lunch box της δουλειάς, το τραπέζι στο μπαλκόνι ή το καλοκαιρινό πικ νικ.
Υλικά για 4 άτομα:
- 300 γρ. βίδες ή πένες (ή ζυμαρικό της επιλογής σου)
- 1 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
- 1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 150 γρ. καλαμπόκι βρασμένο ή σε κονσέρβα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα (προαιρετικά)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο (φρέσκο ή ξερό)
- Αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Στράγγισέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν καλά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα (αν χρησιμοποιήσεις), το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα λαχανικά και ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν τη σερβίρεις για να γίνει πιο δροσερή και γευστική.
Tip για παραλλαγή:
Μπορείς να προσθέσεις ψητό κοτόπουλο, τόνο ή φέτα για μια πιο πλήρη γεύμα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λένια Ραζή – Το τραγούδι, η Θεσσαλονίκη, ο Παντελίδης και τα 3D animation