Απλές συνταγές: Γαύρος στο φούρνο με ντόματα και ρίγανη

Απλές συνταγές

Απλές συνταγές: Αν ψάχνεις την πιο νόστιμη και εύκολη συνταγή με γαύρο, τότε αυτή είναι η απάντηση που έψαχνες. Ο γαύρος είναι από τα πιο αγαπημένα ψάρια της ελληνικής κουζίνας και όχι τυχαία: είναι φθηνός, πλούσιος σε ωμέγα-3 και μαγειρεύεται στο λεπτό.

Ακολουθείς τη μυρωδιά της θάλασσας, της φρέσκιας ντομάτας και του ελληνικού καλοκαιριού στο ταψί σου!


Υλικά:

  • 1 κιλό γαύρος καθαρισμένος
  • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Μερικά φύλλα μαϊντανού (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στρώνεις τον γαύρο σε ένα ταψί, ώστε να είναι σε μία στρώση.
  3. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις την τριμμένη ντομάτα, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Περιχύνεις τον γαύρο με το μείγμα ντομάτας και φροντίζεις να πάει παντού.
  5. Ψήνεις για περίπου 20-25 λεπτά μέχρι να δεις ότι ο γαύρος έχει ψηθεί και η σάλτσα έχει “κάτσει”.

Σερβίρεις με φρυγανισμένο ψωμί, χόρτα ή δροσερή σαλάτα, και απολαμβάνεις ένα παραδοσιακό πιάτο γεμάτο νοστιμιά!


💡 Tip: Αν θες κάτι πιο πικάντικο, πρόσθεσε λίγη καυτερή πιπεριά στο μείγμα της ντομάτας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζώδια Αύγουστος: Αυτοί θα δουν το πορτοφόλι τους να γεμίζει

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...