Απλές συνταγές: Μία μακαρονοσαλάτα με τόνο και γιαούρτι

Απλές συνταγές

Αν ψάχνεις τι να μαγειρέψεις την Πέμπτη 19 Ιουνίου μία από τις απλές συνταγές είναι η δροσερή μακαρονοσαλάτα με τόνο και γιαούρτι είναι η απόλυτη καλοκαιρινή λύση! Εύκολη, γρήγορη και ελαφριά, ιδανική για το μεσημεριανό στο γραφείο ή το βραδινό στο μπαλκόνι.

Υλικά (για 4 άτομα)

250 γρ. μακαρόνια (βίδες ή πένες)

1 κονσέρβα τόνος σε νερό, στραγγισμένος

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%

2 κ.σ. μαγιονέζα (προαιρετικά)

1 αγγουράκι σε κυβάκια

1 κόκκινη πιπεριά σε μικρά κομμάτια

1 μικρό καλαμπόκι κονσέρβας

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

1 κ.γ. μουστάρδα

Χυμός από μισό λεμόνι

Αλάτι – πιπέρι

Άνηθος ή μαϊντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και άφησέ τα να κρυώσουν.

Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα (αν τη χρησιμοποιήσεις), τη μουστάρδα, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.

Πρόσθεσε τον τόνο, το αγγουράκι, την πιπεριά, το καλαμπόκι και τα κρεμμυδάκια.

Ρίξε μέσα τα βρασμένα μακαρόνια και ανακάτεψε να ενωθούν τα υλικά.

Σέρβιρε με φρέσκο άνηθο ή μαϊντανό από πάνω για έξτρα άρωμα και φρεσκάδα.

Γιατί να τη διαλέξεις;
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για τις ζεστές ημέρες του Ιουνίου. Είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε λιπαρά, ενώ η μακαρονοσαλάτα με τόνο και γιαούρτι μπορεί να ετοιμαστεί από το προηγούμενο βράδυ και να φυλαχτεί στο ψυγείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η αξέχαστη εικόνα σαν πίνακας του Βαν Γκογκ από τη συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...