Αν δεν έχεις έμπνευση για το τι να μαγειρέψεις σήμερα, αυτή η γρήγορη, αρωματική και πανεύκολη συνταγή με πένες, αρακά και φέτα θα σε σώσει, αφού είναι από τις απλές συνταγές.
Είναι ιδανική για μεσημέρι ή και για ένα ελαφρύ βραδινό, γεμάτο γεύση και χρώμα. Επιπλέον, είναι vegetarian και γίνεται σε λιγότερο από 20 λεπτά!
Υλικά (για 2 άτομα):
- 250 γρ. πένες
- 200 γρ. κατεψυγμένος αρακάς
- 100 γρ. φέτα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
- Αλάτι & πιπέρι
- Φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Βράσε τις πένες σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στο μεταξύ, ζεμάτισε τον αρακά για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει και μετά σούρωσέ τον.
- Βάλε τον αρακά στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο (αν το χρησιμοποιήσεις), λίγο αλάτι και πιπέρι. Χτύπησε μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή, πρόσθεσε 1-2 κ.σ. από το νερό των ζυμαρικών.
- Ανακάτεψε τις στραγγισμένες πένες με το πέστο αρακά και τη θρυμματισμένη φέτα.
- Σέρβιρε με έξτρα πιπέρι και φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού.
Extra tip:
Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ψητά ντοματίνια ή καβουρδισμένα κουκουνάρια για περισσότερη ένταση και υφή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
MasterChef: Η Μαίρυλιν ηττήθηκε στη δοκιμασία έγινε η πρώτη υποψήφια