Σαλάτα με ψητά ροδάκινα, φέτα και καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης είναι από τις πιο απλές συνταγές και πλέον δροσερές για αυτή τη ζεστή ημέρα του καλοκαιριού.
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
- 2 ώριμα αλλά σφιχτά ροδάκινα
- 150 γρ. φέτα
- 1 χούφτα φιστίκια Αιγίνης (καθαρισμένα)
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- Μείγμα σαλατικών (ρόκα, μαρούλι, baby σπανάκι κ.λπ.)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βαλσαμικό ξίδι
- 1 κουταλάκι μουστάρδα
- 1 πρέζα αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα ροδάκινα:
Κόβουμε τα ροδάκινα σε φέτες (χωρίς τη φλούδα αν προτιμάτε). Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήνουμε τις φέτες για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν σημάδια και να μαλακώσουν ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη. - Καραμελώνουμε τα φιστίκια:
Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη. Μόλις λιώσουν, προσθέτουμε τα φιστίκια και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί να κρυώσουν. - Ετοιμάζουμε το dressing:
Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, το βαλσαμικό, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. - Σύνθεση:
Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ή πιάτο απλώνουμε τα σαλατικά. Από πάνω τοποθετούμε τις ψητές φέτες ροδάκινου, τη φέτα σε κομμάτια ή τρίμμα και τα καραμελωμένα φιστίκια. Περιχύνουμε με το dressing.
Τip:
Μπορείτε να προσθέσετε λίγες σταγόνες φρέσκου χυμού λεμονιού ή και λίγο δυόσμο για έξτρα φρεσκάδα!
Γιατί να τη δοκιμάσεις;
Είναι μια ιδανική σαλάτα για καλοκαιρινά βράδια, ελαφριά αλλά χορταστική, με την τέλεια ισορροπία ανάμεσα στο γλυκό, το αλμυρό και το τραγανό. Μια πρωτότυπη επιλογή για την Τρίτη 15 Ιουλίου, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η νέα καθημερινή σειρά με τη ματιά της Μαρίλιας Μητρούση και του Αλέξανδρου Πιεχόβιακ