Απλές συνταγές: Ταλιατέλες με πέστο αρακά και λεμόνι

Απλές συνταγές

Απλές συνταγές: Το Σάββατο θέλει ξεκούραση, δροσιά και… απλότητα στην κουζίνα! Γι’ αυτό και σου προτείνω μια εύκολη και ελαφριά συνταγή για κρύα ζυμαρικά, με πέστο από αρακά και λεμόνι – κάτι διαφορετικό, χορτοφαγικό, γεμάτο γεύση και χρώμα.

Υλικά (για 2-3 μερίδες):

  • 250 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνι
  • 1 φλιτζάνι αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή φυτικό τυρί
  • 5-6 φύλλα φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κουταλιές νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών

Εκτέλεση:

  1. Βράσε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και κρύωσέ τις κάτω από τρεχούμενο νερό. Κράτα λίγο από το νερό τους στην άκρη.
  2. Βράσε τον αρακά για 4-5 λεπτά (ή λιγότερο αν είναι φρέσκος), σούρωσέ τον και άφησέ τον να κρυώσει.
  3. Σε ένα μούλτι χτύπα τον αρακά, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε 1-2 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών για να γίνει πιο κρεμώδες το πέστο.
  4. Ανακάτεψε τις ταλιατέλες με το πέστο και σέρβιρε σε πιάτα. Αν θέλεις, πρόσθεσε επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή παρμεζάνα.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Tip:

Αν θες να το κάνεις πιο χορταστικό, πρόσθεσε ρόκα ή ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή λίγη καβουρδισμένη γαλοπούλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχετε άγχος για την επίδοσή σας στο σεξ; Πώς να το ξεπεράσετε;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...