Απλές συνταγές: Το Σάββατο θέλει ξεκούραση, δροσιά και… απλότητα στην κουζίνα! Γι’ αυτό και σου προτείνω μια εύκολη και ελαφριά συνταγή για κρύα ζυμαρικά, με πέστο από αρακά και λεμόνι – κάτι διαφορετικό, χορτοφαγικό, γεμάτο γεύση και χρώμα.
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
- 250 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνι
- 1 φλιτζάνι αρακά (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
- 1/2 σκελίδα σκόρδο
- Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα ή φυτικό τυρί
- 5-6 φύλλα φρέσκος δυόσμος ή βασιλικός
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 κουταλιές νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
Εκτέλεση:
- Βράσε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες και κρύωσέ τις κάτω από τρεχούμενο νερό. Κράτα λίγο από το νερό τους στην άκρη.
- Βράσε τον αρακά για 4-5 λεπτά (ή λιγότερο αν είναι φρέσκος), σούρωσέ τον και άφησέ τον να κρυώσει.
- Σε ένα μούλτι χτύπα τον αρακά, το σκόρδο, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το τυρί, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε 1-2 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών για να γίνει πιο κρεμώδες το πέστο.
- Ανακάτεψε τις ταλιατέλες με το πέστο και σέρβιρε σε πιάτα. Αν θέλεις, πρόσθεσε επιπλέον ξύσμα λεμονιού ή παρμεζάνα.
Tip:
Αν θες να το κάνεις πιο χορταστικό, πρόσθεσε ρόκα ή ντοματίνια κομμένα στη μέση, ή λίγη καβουρδισμένη γαλοπούλα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έχετε άγχος για την επίδοσή σας στο σεξ; Πώς να το ξεπεράσετε;