Φασολάδα φούρβου με πάπρικα και καραμελωμένα κρεμμύδια

Φασολάδα φούρνου

Αν η Δευτέρα σου θυμίζει… φασολάδα, είσαι στο σωστό μέρος! Η φασολάδα φούρνου είναι μια ξεχασμένη ελληνική παραδοσιακή συνταγή που επανέρχεται με δυναμική παρουσία, αυτή τη φορά με καραμελωμένα κρεμμύδια και καπνιστή πάπρικα που απογειώνουν τη γεύση. Μια μοντέρνα νότα σε ένα πιάτο που όλοι αγαπήσαμε!


Υλικά (για 4 άτομα):

  • 500 γρ. φασόλια (λευκά, μέτρια)
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κούπα σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 2 δαφνόφυλλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι – πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μουλιάζουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ. Την επομένη τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο ελαιόλαδο και ½ κ.γ. ζάχαρη μέχρι να καραμελώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, τα καρότα, τον πελτέ, τη σάλτσα και τις δάφνες. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα ενώνουμε με τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος. Ρίχνουμε λίγο νερό (να τα καλύπτει).
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50-60 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα και να κάνει ωραία «κρασάτη» κρούστα.

Γιατί να τη δοκιμάσεις:

  • Είναι νηστίσιμη, υγιεινή και θρεπτική
  • Η καπνιστή πάπρικα προσθέτει μια μοντέρνα γκουρμέ διάσταση
  • Ιδανική για όλες τις εποχές του χρόνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλλειψη μαγνησίου: Τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...