Γρανίτες: Συνταγή για σπιτική συνταγή με φράουλα

Γρανίτα

Αν ψάχνεις την απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση, τότε αυτή η σπιτική γρανίτα φράουλα είναι ό,τι χρειάζεσαι! Μια πανεύκολη συνταγή για γρανίτα που θα σε δροσίσει στις ζεστές μέρες του καλοκαιριού και θα γίνει ανάρπαστη από μικρούς και μεγάλους. Φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή και με μόνο 4 υλικά!


Υλικά για 4-6 μερίδες:

  • 500 γρ. φράουλες (καθαρισμένες)
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 200 ml νερό

Εκτέλεση:

  1. Καθάρισε τις φράουλες, αφαίρεσε τα κοτσάνια και πλύνε τες καλά.
  2. Βάλε τις φράουλες στο μπλέντερ μαζί με το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Χτύπα τα καλά μέχρι να γίνουν λείο μείγμα.
  3. Πέρασε το μείγμα από ένα ψιλό σουρωτήρι (προαιρετικά), για να αφαιρέσεις τα σποράκια.
  4. Ρίξε το μείγμα σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό σκεύος και τοποθέτησέ το στην κατάψυξη.
  5. Ανά 30-40 λεπτά ανακάτευε με πιρούνι ή σύρμα, για να “σπάσεις” τους παγοκρυστάλλους. Επανάλαβε για 3-4 ώρες μέχρι να έχει την υφή της γρανίτας.
  6. Σέρβιρε σε ποτήρι ή μπολάκι με φυλλαράκια δυόσμου ή λίγο τριμμένο λεμόνι για έξτρα δροσιά!

🍓 Tip CityNow:

Για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, μπορείς να παγώσεις τη γρανίτα μέσα σε φορμάκια με ξυλάκι και να τη μετατρέψεις σε παγωτό γρανίτα φράουλα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...