Καλοκαιρινή σαλάτα: Καρπούζι με φέτα και βαλσάμικο

Καλοκαιρινή συνταγή

Αν ψάχνεις μια δροσερή, ανάλαφρη αλλά και γευστικά εκρηκτική συνταγή για να ξεκινήσεις την εβδομάδα σου, αυτή η σαλάτα με καρπούζι και φέτα είναι η τέλεια επιλογή για τη Δευτέρα 28 Ιουλίου. Συνδυάζει την καλοκαιρινή γλύκα του καρπουζιού με την αλμύρα της φέτας και τη φρεσκάδα του δυόσμου – ένας απροσδόκητος αλλά απόλυτα επιτυχημένος συνδυασμός.


Υλικά (για 2-3 άτομα):

  • 3 φλιτζάνια καρπούζι σε κύβους (χωρίς κουκούτσια)
  • 150 γρ. φέτα σε κομμάτια
  • 1 μικρό αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • ½ φλιτζάνι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες (προαιρετικό)
  • 1 χούφτα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή καρύδια
  • 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παλαιωμένο βαλσάμικο ξίδι ή γλυκό ξίδι ροδιού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (με μέτρο)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ πρόσθεσε το καρπούζι, το αγγούρι, το κρεμμύδι και τη φέτα.
  2. Ρίξε από πάνω τα φύλλα δυόσμου και τους ξηρούς καρπούς.
  3. Ανακάτεψε απαλά για να μη λιώσει το καρπούζι ή η φέτα.
  4. Ράντισε με το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο.
  5. Δοκίμασε και πρόσθεσε, αν χρειάζεται, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  6. Σέρβιρε τη σαλάτα αμέσως ή διατήρησέ την στο ψυγείο για έως 1 ώρα – όχι παραπάνω, για να μη βγάλει υγρά το καρπούζι.

Γιατί να τη δοκιμάσεις:

Είναι η ιδανική συνταγή για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Δροσίζει, ενυδατώνει και συνδυάζει αλμυρό, γλυκό και τραγανό σε μία μόνο μπουκιά. Μπορείς να τη σερβίρεις και ως ελαφρύ δείπνο ή συνοδευτικό για μπάρμπεκιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλίνα Κωτσοβούλου και Γιώργος Τριανταφυλλίδης για τους ρόλους τους στη σειρά Να μ΄αγαπάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...