Το Σάββατο 05 Ιουλίου είναι ιδανικό για μια καλοκαιρινή συνταγή που θα μας φέρει κοντά σε γεύσεις δροσερές, αρωματικές και απόλυτα εποχικές ειδικά με ένα πεπόνι.
Στο CityNow αγαπάμε τις ιδέες που συνδυάζουν νοστιμιά με απλότητα, και σήμερα σου έχουμε μια πρόταση που θα γίνει ανάρπαστη στο τραπέζι: δροσερή σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα. Ένα πιάτο που εντυπωσιάζει, χωρίς καθόλου μαγείρεμα!
Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα
Υλικά για 2-3 άτομα:
- ½ πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε μπουκιές ή μπάλες
- 100 γρ. προσούτο (προτιμότερα ιταλικό, λεπτοκομμένο)
- 1 μπάλα φρέσκια μοτσαρέλα ή μπουκατίνι (περίπου 125 γρ.)
- 1 χούφτα ρόκα (ή baby σπανάκι)
- 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι ή κρέμα βαλσαμικού
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ή πιατέλα, στρώνουμε τη ρόκα.
- Προσθέτουμε από πάνω τα κομμάτια πεπονιού και τη μοτσαρέλα (ολόκληρη ή σπασμένη με τα χέρια).
- Τυλίγουμε απαλά τις φέτες προσούτο και τις τοποθετούμε ανάμεσα στα υλικά.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το βαλσαμικό ξίδι.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και –αν θέλουμε– λίγα φύλλα δυόσμου ή βασιλικού για έξτρα δροσιά.
- Σερβίρουμε αμέσως, ως ορεκτικό ή ελαφρύ κυρίως πιάτο.
Γιατί να τη δοκιμάσεις:
Η σαλάτα αυτή είναι η απόλυτη καλοκαιρινή ισορροπία γλυκού και αλμυρού. Το πεπόνι δροσίζει και “σβήνει” την ένταση του προσούτο, ενώ η μοτσαρέλα φέρνει κρεμώδη υφή. Δεν χρειάζεται μαγείρεμα και ετοιμάζεται σε 5 λεπτά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Αυτοί είναι οι πιο αστείοι λαοί στον κόσμο – Πού κατατάσσεται η Ελλάδα