Ο Μάριος Αντρέου είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο ξεχωριστούς διαγωνιζόμενους του MasterChef 2025. Από την πρώτη του κιόλας εμφάνιση, κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις με τον δυναμισμό του, την αυθεντικότητα, το γευστικό του όραμα αλλά και την αγάπη του για τη μουσική. Κι όμως, πίσω από τις κατσαρόλες και τα πιάτα υψηλής γαστρονομίας, κρύβεται μια ιστορία γεμάτη πείσμα, πάθος και όνειρα που γεννήθηκαν στους δρόμους της Λεμεσού.
Η μαγειρική… ήρθε τυχαία
Ο Μάριος γεννήθηκε και ζει στην Κύπρο. Αν και αρχικά ονειρευόταν μια καριέρα στον χώρο της μουσικής, η μοίρα είχε άλλα σχέδια. Η φοίτησή του στο ΑΞΙΚ άλλαξε την πορεία του, όταν ένας καθηγητής του διέκρινε το ταλέντο του στη μαγειρική. Όπως λέει ο ίδιος: «Στην αρχή πήγα χωρίς καμία όρεξη. Αλλά ο καθηγητής μού είπε πως έχω έμφυτο χάρισμα και θα φτάσω ψηλά. Και να που έφτασα».
Από τις κουζίνες Michelin… στο Train Food Street Gourmet
Ο Μάριος Ανδρέου εργάστηκε σε βραβευμένο εστιατόριο με αστέρι Michelin και διακρίθηκε στον διαγωνισμό “Young Chef Κύπρου”. Ωστόσο, η δική του μεγάλη αγάπη είναι το “Train Food Street Gourmet”, η προσωπική του επιχείρηση στη Λεμεσό. Με γκουρμέ πιάτα του δρόμου και δημιουργίες όπως το sushi sandwich με κυπριακή ταυτότητα, επιχειρεί να αποδείξει πως η Κύπρος μπορεί να έχει τη δική της γαστρονομική υπογραφή. Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Δεν χρειάζεται να μιμούμαστε. Έχουμε υλικά και πολιτισμό να δημιουργήσουμε κάτι μοναδικό».
Όνειρο με κοινωνικό αποτύπωμα
Ο Μάριος δεν είναι μόνο δημιουργικός, αλλά και ευαισθητοποιημένος. Σε προσωπικές του εξομολογήσεις αποκάλυψε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι να ανοίξει ένα εστιατόριο στην Κύπρο όπου θα εργάζονται άτομα με αναπηρίες, όπως σύνδρομο Down ή αυτισμό. «Αν τους δώσεις την ευκαιρία, θα σε εκπλήξουν. Θα είναι τέλειοι στη δουλειά τους», δήλωσε με συγκίνηση.
Ένα MasterChef με αποστολή
Στο MasterChef 2025, ο Μάριος Αντρέου ήρθε για να ξεπεράσει τα όριά του και να κυνηγήσει το όνειρο. Με αυθεντικότητα και αφοσίωση, θέλει να στείλει το μήνυμα πως ακόμα και όταν σε έχουν υποτιμήσει – ακόμα και οι πιο κοντινοί σου άνθρωποι – μπορείς να τα καταφέρεις. «Με έχουν υποτιμήσει, ακόμα και η μαμά μου. Αλλά δεν το έβαλα κάτω», λέει με ειλικρίνεια.
Η διαδρομή του Μάριου Ανδρέου είναι η απόδειξη πως η μαγειρική δεν είναι μόνο τέχνη· είναι τρόπος έκφρασης, κοινωνική προσφορά και προσωπική υπέρβαση. Ο νεαρός Κύπριος σεφ δεν είναι απλώς ένας ακόμα διαγωνιζόμενος. Είναι μια έμπνευση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η συγκλονιστική κατάθεση της Κιμ Καρντάσιαν για τη ληστεία στο Παρίσι (vid)