Αν αναζητάς ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου για τις ζεστές μέρες του Ιουλίου, αυτή η πανακότα με ροδάκινο είναι ό,τι πρέπει! Ελαφριά, αρωματική και καλοκαιρινή, είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.
Υλικά (για 4-6 μερίδες):
Για την πανακότα:
- 500 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
- 100 ml φρέσκο γάλα
- 70 γρ. ζάχαρη
- 1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 3 φύλλα ζελατίνης
Για το ζελέ ροδάκινου:
- 2 ώριμα ροδάκινα (ή κονσέρβα σε φυσικό χυμό)
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
🔹 Βήμα 1: Προετοιμασία πανακότας
- Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν.
- Σε κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (όχι να βράσει).
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
- Μοιράζουμε σε φορμάκια ή ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
🔹 Βήμα 2: Ζελέ ροδάκινου
- Μουλιάζουμε ξανά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
- Κόβουμε τα ροδάκινα σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τον πουρέ ροδάκινου με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
- Μόλις ζεσταθεί (χωρίς να βράσει), προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ρίχνουμε πάνω από την πανακότα που έχει ήδη πήξει.
🔹 Βήμα 3: Σερβίρισμα
Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε ή σερβίρουμε στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με φρέσκα ροδάκινα ή φύλλα δυόσμου.
✅ Tip:
Μπορείς να αντικαταστήσεις τα ροδάκινα με βερίκοκα ή μάνγκο για διαφορετική γεύση. Αν θέλεις vegan εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα και άγαρ-άγαρ αντί για ζελατίνη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: