Πανακότα: Μία καλοκαιρινή συνταγή με ροδάκινα

Πανακότα

Αν αναζητάς ένα εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό ψυγείου για τις ζεστές μέρες του Ιουλίου, αυτή η πανακότα με ροδάκινο είναι ό,τι πρέπει! Ελαφριά, αρωματική και καλοκαιρινή, είναι το τέλειο επιδόρπιο για κάθε περίσταση.

Υλικά (για 4-6 μερίδες):

Για την πανακότα:

  • 500 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης)
  • 100 ml φρέσκο γάλα
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβό βανίλιας ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φύλλα ζελατίνης

Για το ζελέ ροδάκινου:

  • 2 ώριμα ροδάκινα (ή κονσέρβα σε φυσικό χυμό)
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση:

🔹 Βήμα 1: Προετοιμασία πανακότας

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για 5-6 λεπτά να μαλακώσουν.
  2. Σε κατσαρολάκι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
  3. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (όχι να βράσει).
  4. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν πλήρως.
  5. Μοιράζουμε σε φορμάκια ή ποτήρια και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.

🔹 Βήμα 2: Ζελέ ροδάκινου

  1. Μουλιάζουμε ξανά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
  2. Κόβουμε τα ροδάκινα σε κομμάτια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
  3. Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε τον πουρέ ροδάκινου με τη ζάχαρη και το λεμόνι.
  4. Μόλις ζεσταθεί (χωρίς να βράσει), προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ρίχνουμε πάνω από την πανακότα που έχει ήδη πήξει.

🔹 Βήμα 3: Σερβίρισμα

Βάζουμε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Ξεφορμάρουμε ή σερβίρουμε στα ποτήρια. Γαρνίρουμε με φρέσκα ροδάκινα ή φύλλα δυόσμου.


✅ Tip:

Μπορείς να αντικαταστήσεις τα ροδάκινα με βερίκοκα ή μάνγκο για διαφορετική γεύση. Αν θέλεις vegan εκδοχή, χρησιμοποίησε φυτική κρέμα και άγαρ-άγαρ αντί για ζελατίνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο Λευτέρης Πανταζής με νέο music video για το τραγούδι “Ωχ”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...