Πίτσα: Μία σπιτική συνταγή που θα σας ξετρελάνει

Πίτσα

Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από μια πίτσα που έχεις φτιάξει μόνος σου στο σπίτι; Η μυρωδιά από τη φρέσκια ζύμη, η λιωμένη μοτσαρέλα και τα υλικά της επιλογής σου κάνουν την εμπειρία… απλά ανεπανάληπτη! Παρακάτω θα βρεις την απόλυτη συνταγή για σπιτική πίτσα, βήμα-βήμα, που σίγουρα θα λατρέψεις.


Υλικά για τη ζύμη (για 2 πίτσες):

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 300 ml χλιαρό νερό

Υλικά για την επικάλυψη (προτεινόμενα):

  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 150 γρ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη)
  • 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 5-6 φέτες μανιτάρια
  • 4-5 φέτες σαλάμι ή ζαμπόν
  • Ρίγανη, βασιλικός, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
    Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C
    Αν έχεις πέτρα ψησίματος, ακόμη καλύτερα. Αν όχι, ένα ταψί κάνει τέλεια τη δουλειά.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη
    Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο, την ανοίγουμε με τα χέρια ή πλάστη σε κυκλικό ή ορθογώνιο σχήμα, ανάλογα με το ταψί μας.
  4. Προσθέτουμε τα υλικά
    Απλώνουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, απλώνουμε τη μοτσαρέλα και από πάνω βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας.
  5. Ψήνουμε
    Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.

Tip για ακόμη πιο νόστιμη πίτσα:

Μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι στη σάλτσα ή στις άκρες της ζύμης πριν την ψήσεις, για μια παιχνιδιάρικη γλυκιά αντίθεση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Καίτη Γαρμπή: Η μεγάλη συναυλία με τον Διονύση Σχοινά στο Κατράκειο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...