Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από μια πίτσα που έχεις φτιάξει μόνος σου στο σπίτι; Η μυρωδιά από τη φρέσκια ζύμη, η λιωμένη μοτσαρέλα και τα υλικά της επιλογής σου κάνουν την εμπειρία… απλά ανεπανάληπτη! Παρακάτω θα βρεις την απόλυτη συνταγή για σπιτική πίτσα, βήμα-βήμα, που σίγουρα θα λατρέψεις.
Υλικά για τη ζύμη (για 2 πίτσες):
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (8 γρ.)
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 ml χλιαρό νερό
Υλικά για την επικάλυψη (προτεινόμενα):
- 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 150 γρ. σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη)
- 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
- 5-6 φέτες μανιτάρια
- 4-5 φέτες σαλάμι ή ζαμπόν
- Ρίγανη, βασιλικός, πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, το αλάτι και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό και ζυμώνουμε για 7-10 λεπτά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος για 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C
Αν έχεις πέτρα ψησίματος, ακόμη καλύτερα. Αν όχι, ένα ταψί κάνει τέλεια τη δουλειά. - Ανοίγουμε τη ζύμη
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο, την ανοίγουμε με τα χέρια ή πλάστη σε κυκλικό ή ορθογώνιο σχήμα, ανάλογα με το ταψί μας. - Προσθέτουμε τα υλικά
Απλώνουμε πρώτα τη σάλτσα ντομάτας, ρίχνουμε λίγη ρίγανη, απλώνουμε τη μοτσαρέλα και από πάνω βάζουμε τα υλικά της επιλογής μας. - Ψήνουμε
Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η ζύμη.
Tip για ακόμη πιο νόστιμη πίτσα:
Μπορείς να προσθέσεις λίγο μέλι στη σάλτσα ή στις άκρες της ζύμης πριν την ψήσεις, για μια παιχνιδιάρικη γλυκιά αντίθεση!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καίτη Γαρμπή: Η μεγάλη συναυλία με τον Διονύση Σχοινά στο Κατράκειο