Αν νομίζεις ότι έχεις δοκιμάσει όλες τις σαλάτες του καλοκαιριού, αυτή εδώ έρχεται να ανατρέψει τα πάντα. Συνδυάζει το γλυκό ψητό ροδάκινο με αλμυρό προσούτο, φρέσκια μοτσαρέλα και μια σπιτική βαλσαμική κρέμα ροδιού που κάνει τη διαφορά. Ένα πιάτο που θυμίζει brunch σε ιταλικό bistro, αλλά ετοιμάζεται μέσα σε 15 λεπτά.
Υλικά (για 2 άτομα)
- 2 ώριμα αλλά σφιχτά ροδάκινα
- 6 φέτες προσούτο ή προσούτο Πάρμας
- 1 φρέσκια μοτσαρέλα (ή μπουκίτσες μοτσαρέλας)
- 1 μικρό ματσάκι ρόκα
- 1 κ.γ. βούτυρο ή λίγο ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζανιού ξύδι βαλσαμικό
- 2 κ.σ. σιρόπι ροδιού (ή χυμό ροδιού)
- 1/2 κ.γ. μέλι
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Προαιρετικά: λίγα φουντούκια ή καρύδια καβουρδισμένα
Εκτέλεση
- Φτιάξε τη σάλτσα ροδιού
Σε μικρό κατσαρολάκι ζέστανε το βαλσαμικό, το σιρόπι ροδιού και το μέλι. Άφησέ τα να σιγοβράσουν 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Άφησέ τη να κρυώσει. - Ψήσε τα ροδάκινα
Κόψε τα ροδάκινα στα 4 ή σε φέτες. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και ψήσε τα κομμάτια για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να καραμελώσουν και να πάρουν χρώμα. - Στήσιμο πιάτου
Σε πιάτο βάλε πρώτα τη ρόκα, πρόσθεσε τις ψητές φέτες ροδάκινου, σκίσε με τα χέρια τη μοτσαρέλα και βάλε τις φέτες προσούτο τσαλακωμένες για όγκο. - Τελείωμα
Ράντισε με τη βαλσαμική κρέμα ροδιού, λίγες σταγόνες ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προαιρετικά, λίγους ξηρούς καρπούς για τραγανότητα.
Τip CityNow
Αν θες να την κάνεις vegetarian, μπορείς να αντικαταστήσεις το προσούτο με ψητό χαλούμι ή λεπτές φέτες μαριναρισμένου παντζαριού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ασταμάτητος ο διάσυρμος του παράνομου ζευγαριού από τη συναυλία του Coldplay