Σαλάτα: Με ψητές φράουλες, κατίκι και τραγανά chips παντζαριού

Σαλάτες

Μία εξαιρετικά πρωτότυπη συνταγή για σαλάτες είναι αυτή με ψητές φράουλες, κατίκι και τραγανά chips παντζαριού.

Υλικά για 2 άτομα:

  • 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση
  • 1 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι baby σπανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι ρόκα
  • 2 κ.σ. κατίκι Δομοκού
  • 1 μικρό παντζάρι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1/2 κ.γ. μουστάρδα
  • Λίγα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση:

  1. Ψήσε τις φράουλες με το μέλι και λίγο ελαιόλαδο για 8′ στους 180°C.
  2. Ψήσε τα λεπτά chips παντζαριού στον φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανά.
  3. Ανάμειξε τα πράσινα λαχανικά με το dressing (λάδι, βαλσάμικο, μουστάρδα).
  4. Πρόσθεσε τις ψητές φράουλες, το κατίκι σε «νιφάδες», τα παντζάρια και τα καρύδια.

Έμπνευση: Ιδανικός συνδυασμός αλμυρού-γλυκού με υφές που εντυπωσιάζουν!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι φράσεις που χρησιμοποιούν οι ναρκισσιστές σύμφωνα με επιστήμονα του Χάρβαρντ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...