Αν έχεις βαρεθεί τις κλασικές σαλάτες και ψάχνεις κάτι πρωτότυπο, δροσερό και γεμάτο ένταση, τότε αυτή η σαλάτα με φινόκιο, γκρέιπφρουτ και καραμελωμένα αμύγδαλα είναι ό,τι πρέπει για να κλέψεις την παράσταση στο τραπέζι.
Υλικά (για 2 άτομα):
- 1 μεγάλο φινόκιο (κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες)
- 1 γκρέιπφρουτ (καθαρισμένο από μεμβράνες και κομμένο σε φιλέτα)
- 1/2 φλιτζάνι baby σπανάκι ή ρόκα
- 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα χωρίς φλούδα
- 1 κουταλιά μέλι
- 1 κουταλάκι νερό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
- Καραμελώνουμε τα αμύγδαλα: Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ρίξε το μέλι και το νερό. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, πρόσθεσε τα αμύγδαλα και ανακάτευε μέχρι να καλυφθούν καλά και να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Άπλωσέ τα σε λαδόκολλα να κρυώσουν.
- Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε το λεπτοκομμένο φινόκιο, τα φιλέτα γκρέιπφρουτ και το baby σπανάκι ή τη ρόκα.
- Φτιάχνουμε το dressing: Σε μικρό βαζάκι βάλε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, λίγο αλάτι και πιπέρι. Κούνησέ το καλά να ομογενοποιηθεί.
- Συναρμολογούμε: Περιχύνουμε το dressing πάνω στη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και προσθέτουμε από πάνω τα τραγανά, καραμελωμένα αμύγδαλα.
Τι την κάνει ξεχωριστή:
✅ Ο συνδυασμός του δροσερού φινόκιο με την ένταση του γκρέιπφρουτ
✅ Η απρόσμενη γλύκα από τα καραμελωμένα αμύγδαλα
✅ Η αισθητική εμφάνιση που εντυπωσιάζει ακόμα και στα πιο απαιτητικά τραπέζια
Αν θες να πρωτοτυπήσεις και να προσφέρεις κάτι διαφορετικό στους καλεσμένους σου, αυτή η σαλάτα είναι ιδανική επιλογή για άνοιξη και καλοκαίρι. Δοκίμασέ την και θα μας θυμηθείς!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Μαρικέλλυ του Big Brother ξέσπασε σε κλάμματα – “Είναι οχιά είνα κακιά”