Αναζητάς μια δροσερή και υγιεινή συνταγή που να ξεφεύγει από τα κλασικά; Τα φαλάφελ από κολοκυθάκια είναι η τέλεια επιλογή για καλοκαιρινές μέρες, προσφέροντας μια ελαφριά αλλά γεμάτη γεύση εμπειρία. Με φρέσκα μυρωδικά και μια δροσερή σως γιαουρτιού με μέντα, αυτή η συνταγή συνδυάζει την παράδοση με μια μοντέρνα, υγιεινή προσέγγιση που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σου.
Υλικά:
- 3 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα και στραγγισμένα καλά
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 φλ. φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος), ψιλοκομμένος
- 1 φλ. ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβας, πολτοποιημένα (ή εναλλακτικά ρεβιθοαλεύρι 3 κ.σ.)
- 3 κ.σ. αλεύρι (ή περισσότερο αν χρειάζεται)
- 1 κ.γ. κύμινο
- 1/2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σως γιαουρτιού:
- 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
- Χυμός μισού λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Ανακάτεψε τα τριμμένα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, κόλιανδρο, ρεβίθια, αλεύρι, κύμινο, κάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Άφησε το μείγμα 10 λεπτά να «δέσει». Αν είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.
- Πλάσε μικρά μπαλάκια ή κεφτεδάκια και τηγάνισέ τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Για τη σως, ανάμειξε όλα τα υλικά καλά.
- Σέρβιρε τα φαλάφελ ζεστά με τη σως, συνοδεύοντας με φρέσκα λαχανικά ή πίτα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: