Συνταγές: Φαλάφελ από κολοκυθάκια με σως γιαουρτιού και μέντας

Φαλάφελ

Αναζητάς μια δροσερή και υγιεινή συνταγή που να ξεφεύγει από τα κλασικά; Τα φαλάφελ από κολοκυθάκια είναι η τέλεια επιλογή για καλοκαιρινές μέρες, προσφέροντας μια ελαφριά αλλά γεμάτη γεύση εμπειρία. Με φρέσκα μυρωδικά και μια δροσερή σως γιαουρτιού με μέντα, αυτή η συνταγή συνδυάζει την παράδοση με μια μοντέρνα, υγιεινή προσέγγιση που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις στο τραπέζι σου.

Υλικά:

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια, τριμμένα και στραγγισμένα καλά
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 φλ. φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. φρέσκος κόλιανδρος (ή δυόσμος), ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. ρεβίθια βρασμένα ή κονσέρβας, πολτοποιημένα (ή εναλλακτικά ρεβιθοαλεύρι 3 κ.σ.)
  • 3 κ.σ. αλεύρι (ή περισσότερο αν χρειάζεται)
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1/2 κ.γ. κάρι σε σκόνη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σως γιαουρτιού:

  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • Χυμός μισού λεμονιού
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Ανακάτεψε τα τριμμένα κολοκυθάκια με το κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανό, κόλιανδρο, ρεβίθια, αλεύρι, κύμινο, κάρι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Άφησε το μείγμα 10 λεπτά να «δέσει». Αν είναι πολύ υγρό, πρόσθεσε λίγο ακόμα αλεύρι.
  3. Πλάσε μικρά μπαλάκια ή κεφτεδάκια και τηγάνισέ τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  4. Για τη σως, ανάμειξε όλα τα υλικά καλά.
  5. Σέρβιρε τα φαλάφελ ζεστά με τη σως, συνοδεύοντας με φρέσκα λαχανικά ή πίτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Axinos Seafood Restaurant – Bar – H αυθεντική γαστρονομική εμπειρία της Πάρου στο λιμανάκι της Νάουσας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...