Ιδανικό γλυκό για καλοκαιρινό τραπέζι και για να τιμήσεις την 4η Ιουλίου με… ελληνική φινέτσα και αμερικανικό twist με την παρακάτω εξαιρετική από τις πολλές συνταγές για γλυκά.
Υλικά (για 12 κομμάτια):
Για τη βάση:
- 250 γρ. μπισκότα digestive
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
Για την κρέμα:
- 500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 βανίλια ή 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
Για την επικάλυψη:
- 150 γρ. φράουλες κομμένες σε φέτες
- 150 γρ. βατόμουρα ή μύρτιλα
- 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 2 κ.σ. νερό
Εκτέλεση:
- Ετοίμασε τη βάση:
Θρυμμάτισε τα μπισκότα σε μούλτι και ανακάτεψέ τα με το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη. Στρώσε τα σε ορθογώνιο ταψάκι (20×20εκ) με λαδόκολλα και πίεσε καλά. Βάλε στο ψυγείο για 20 λεπτά. - Κρέμα cheesecake (χωρίς ψήσιμο):
Σε ένα μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη, το ξύσμα και τη βανίλια μέχρι να γίνει κρεμώδες. Στη συνέχεια, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος χτυπημένη ελαφρώς και ανακάτεψε απαλά. Ρίξε την κρέμα πάνω από τη βάση και άπλωσέ την ομοιόμορφα. Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλο το βράδυ). - Επικάλυψη φρούτων:
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε τις φράουλες και τα βατόμουρα με τη ζάχαρη. Άφησέ τα να βγάλουν τα υγρά τους σε μέτρια φωτιά. Διέλυσε το κορν φλάουρ στο νερό και ρίξ’ το μέσα. Ανακάτεψε ώσπου να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Άφησέ την να κρυώσει τελείως. - Σερβίρισμα:
Μόλις παγώσει το cheesecake, άπλωσε την επικάλυψη φρούτων από πάνω και κόψε σε μπάρες.
Extra tip για την αίσθηση της 4ης Ιουλίου:
Μπορείς να στολίσεις κάθε μπάρα με μια μικρή αμερικανική σημαιούλα ή χρωματιστά καραμελάκια (κόκκινα, μπλε, λευκά). Για πιο “ελληνικό” touch, πρόσθεσε λίγα φιστίκια Αιγίνης.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: