Συνταγές για γλυκά: Αν ψάχνεις ένα γλυκό που να ξεχωρίζει χωρίς να σε κρατάει ώρες στην κουζίνα, τότε αυτή η μους γιαουρτιού με φράουλες και μέλι είναι η τέλεια επιλογή! Συνδυάζει την ελαφριά υφή, τη φυσική γλύκα και τη φρουτένια φρεσκάδα, καθιστώντας το ιδανικό για να κλείσεις με εντυπωσιακό τρόπο ένα τραπέζι ή για να κεράσεις σε μια γιορτή, επέτειο ή και… για «διαφορά»!
Δεν χρειάζονται φούρνοι, ούτε περίπλοκα βήματα. Με απλά υλικά και λίγη αγάπη, θα δημιουργήσεις ένα γλυκό που θα σε ρωτούν όλοι πώς το έφτιαξες.
✅ Υλικά (για 4-6 μερίδες):
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 200 ml κρέμα γάλακτος (πλήρης ή φυτική)
- 3 κ.σ. μέλι (ή παραπάνω, ανάλογα με το γούστο σου)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 βανιλίνη
- 200 γρ. φράουλες φρέσκες (ή άλλο εποχιακό φρούτο)
- Προαιρετικά: τριμμένα μπισκότα (digestive ή βρώμης) για βάση
👨🍳 Εκτέλεση:
- Χτύπησε την κρέμα γάλακτος με μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη σαν γιαούρτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανάμειξε το γιαούρτι με το μέλι και τη βανίλια.
- Πρόσθεσε την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα γιαουρτιού και ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Μοίρασε το μείγμα σε ποτήρια ή μπολάκια, ρίξε από πάνω κομμένες φράουλες και προαιρετικά πασπάλισε με τριμμένο μπισκότο.
- Βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
💡 Tip CityNow:
Για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση, πρόσθεσε λίγο δυόσμο, λίγη σκόνη από φιστίκι Αιγίνης ή μερικές σταγόνες μαύρης σοκολάτας πάνω από τις φράουλες!
Δροσιστικό, υγιεινό και τόσο απλό! Η μους γιαουρτιού με φράουλες είναι ο γλυκός σύμμαχος κάθε εποχής. Αν σου άρεσε η συνταγή, δοκίμασέ την και με ροδάκινα ή μάνγκο για πιο εξωτική αίσθηση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ζωή Ασουμανάκη: Από το Survivor στο Big Brother και τα κλάματα για τον Καρατζά