Συνταγές για κοτόπουλο: Με σάλτσα γιαουρτιού και δυόσμο

Συνταγή για κοτόπουλο

Αν αναζητάς ένα δροσερό, γευστικό και ταυτόχρονα ελαφρύ πιάτο για την Τετάρτη 11 Ιουνίου, σου έχω την τέλεια πρόταση απο τις συνταγές για κοτόπουλο με σάλτσα γιαουρτιού και δυόσμο! Είναι μια καλοκαιρινή συνταγή που συνδυάζει πρωτεΐνη, φρεσκάδα και ευκολία στην προετοιμασία.


Υλικά (για 4 μερίδες):

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο (στήθος ή μπούτι χωρίς κόκαλο)
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (ή 1 σκελίδα ψιλοκομμένη)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (200γρ)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο (ή 1 κουταλάκι ξερό)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • Αλάτι και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία κοτόπουλου:
    Πλύνε τα φιλέτα, σκούπισέ τα καλά και αλατοπιπέρωσέ τα. Πασπάλισέ τα με πάπρικα και σκόρδο.
  2. Ψήσιμο:
    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήσε το κοτόπουλο για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει καλά και να ψηθεί εσωτερικά.
  3. Ετοιμασία σάλτσας:
    Ανακάτεψε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της σάλτσας γιαουρτιού. Δοκίμασε και ρύθμισε το αλάτι και τον δυόσμο σύμφωνα με τα γούστα σου.
  4. Σερβίρισμα:
    Τοποθέτησε το κοτόπουλο σε πιάτο, ρίξε από πάνω τη σάλτσα ή σέρβιρέ την ξεχωριστά. Συνοδεύεται τέλεια με ρύζι μπασμάτι, κινόα ή βραστά λαχανικά.

Extra Tip:

Αν έχεις χρόνο, άσε το κοτόπουλο να μαριναριστεί με λίγο λεμόνι και γιαούρτι για 1 ώρα πριν το ψήσεις. Θα γίνει πιο τρυφερό και ζουμερό!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η συγκλονιστική εξομολόγηση του Μάριου Αθανασίου – “Δούλευα στην οικοδομή το χειμώνα”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...