Το κους κους με ψητά λαχανικά και φέτα είναι η απόλυτη επιλογή για ένα γεύμα γεμάτο χρώματα, αρώματα και θρεπτικά συστατικά, από τις καλύτερες συνταγές για σαλάτες. Ιδανικό για μεσημεριανό ή βραδινό, μπορεί να σταθεί είτε σαν κυρίως πιάτο είτε σαν συνοδευτικό.
Υλικά (για 4 άτομα)
- 200 γρ. κους κους
- 1 κολοκυθάκι σε φέτες
- 1 μελιτζάνα σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κίτρινη πιπεριά
- 1 κόκκινο κρεμμύδι
- 150 γρ. φέτα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε το κους κους: Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κους κους και το καλύπτουμε με ζεστό νερό. Αφήνουμε 5 λεπτά να φουσκώσει και το αφρατεύουμε με πιρούνι.
- Ψήνουμε τα λαχανικά: Κολοκυθάκι, μελιτζάνα, πιπεριές και κρεμμύδι τα βάζουμε σε ταψί, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.
- Ετοιμάζουμε το dressing: Ανακατεύουμε το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα και λίγο ελαιόλαδο.
- Συνθέτουμε τη σαλάτα: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το κους κους, τα ψητά λαχανικά και τη φέτα θρυμματισμένη. Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε απαλά.
Tip CityNow
Για extra δροσιά, μπορείς να προσθέσεις λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ή βασιλικού. Αν θέλεις πιο χορταστικό αποτέλεσμα, πρόσθεσε και λίγα ρεβίθια ή κοτόπουλο ψητό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: