Συνταγές για σαλάτες: Όταν η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινο – όπως αυτή την Κυριακή 8 Ιουνίου 2025, με τον καύσωνα να πρωταγωνιστεί – δεν υπάρχει τίποτα πιο ανακουφιστικό από μια δροσερή, γευστική και ελαφριά συνταγή.
Στο σημερινό μας γευστικό ραντεβού στο CityNow, προτείνουμε μια από τις πιο δροσιστικές σαλάτες του καλοκαιριού: Σαλάτα με πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα, ιδανική για μεσημεριανό στο μπαλκόνι ή για ένα κομψό βραδινό πιάτο χωρίς κουραστική προετοιμασία.
Υλικά (για 2 άτομα)
- ½ ώριμο πεπόνι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 8 φέτες προσούτο
- 1 μπάλα μοτσαρέλα (περίπου 125 γρ.), κομμένη σε φέτες
- 1 χούφτα ρόκα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπαλσάμικο (λευκό ή κλασικό)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Φρέστος βασιλικός (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη πιατέλα στρώνετε τη ρόκα σαν βάση.
- Απλώνετε από πάνω εναλλάξ φέτες από πεπόνι, προσούτο και μοτσαρέλα.
- Περιχύνετε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο.
- Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλετε, λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.
- Σερβίρετε αμέσως, κατά προτίμηση με δροσερό λευκό κρασί ή ροζέ.
Γιατί να την επιλέξετε:
- Είναι δροσερή, εύκολη και χωρίς μαγείρεμα
- Ο συνδυασμός αλμυρού προσούτο με γλυκό πεπόνι είναι απλός αλλά gourmet
- Είναι ιδανική για τον καύσωνα του Ιουνίου, χωρίς να σας βαρύνει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: