Συνταγές: Κεφτέδες με σάλτσα ντομάτας και πουρέ με φέτα

Κεφτέδες

Αν ψάχνεις για μια συνταγή που να παντρεύει την παράδοση με την απόλαυση, αυτή εδώ θα γίνει η νέα σου αγαπημένη. Γιατί οι κεφτέδες είναι μεν “ταπεινοί”, αλλά όταν τους δώσεις λίγη φροντίδα και τους συνοδεύσεις με πουρέ φέτας, μεταμορφώνονται σε πιάτο-υπόσχεση. Από αυτές τις συνταγές που μπαίνουν αυτόματα στο top 5 κάθε οικογενειακού τραπεζιού!


Υλικά για τους κεφτέδες:

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος με χοιρινό)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο μουλιασμένες και στιμμένες
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ντομάτας:

  • 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
  • 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ρίγανη
  • 1/2 κ.γ. βασιλικός ξερός
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τον πουρέ με φέτα:

  • 4 μεγάλες πατάτες
  • 100 ml γάλα
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • Μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ετοιμάζουμε τους κεφτέδες:
Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τον κιμά και ζυμώνουμε καλά μέχρι να αφρατέψει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μεσαίο μέγεθος και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

2. Φτιάχνουμε τη σάλτσα:
Σε κατσαρολάκι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά μέχρι να δέσει. Βάζουμε μέσα τα κεφτεδάκια να πάρουν μια τελευταία βράση για 5 λεπτά.

3. Ετοιμάζουμε τον πουρέ:
Βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο ή πιρούνι. Προσθέτουμε το γάλα, το βούτυρο, τη φέτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφος και αφράτος ο πουρές. Ρίχνουμε λίγο μοσχοκάρυδο αν θέλουμε.


Σερβίρισμα:

Στρώνουμε στο πιάτο τον πουρέ, βάζουμε από πάνω τους ζουμερούς κεφτέδες με σάλτσα και προσθέτουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό για φρεσκάδα. Αν θέλεις το κάτι παραπάνω, βάλε και λίγη τριμμένη φέτα από πάνω για “τελείωμα”.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΔΙΑ

Αυτή είναι από εκείνες τις συνταγές που δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μόνο μια πιρούνα και καλή παρέα. Για περισσότερες τέτοιες απολαυστικές ιδέες, μείνε συντονισμένος στο CityNow, γιατί η μαγειρική είναι δημιουργία, αγάπη και φαντασία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λεμφικό μασάζ: Μύθοι, αλήθειες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...