Συνταγές: Κοτόπουλο με μεσογειακή σάλτσα ντομάτας και ελιές

Συνταγές

Αν ψάχνεις τι να μαγειρέψεις στις 28 Αυγούστου, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Το καλοκαίρι ζητάει πιάτα ανάλαφρα αλλά γεμάτα γεύση, και αυτό το κοτόπουλο με μεσογειακή σάλτσα ντομάτας και ελιές είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Δεν είναι απλά μια ακόμα πρόταση για τραπέζι, αλλά ένα κυρίως πιάτο που γεμίζει το σπίτι αρώματα, θυμίζει Ελλάδα και φέρνει στο τραπέζι χρώμα και χαρά. Η Google αγαπά τις αυθεντικές, χρήσιμες συνταγές – και αυτή είναι μια από εκείνες που θες να δοκιμάσεις ξανά και ξανά.


Υλικά (για 4 άτομα)

  • 4 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 400 γρ. ντομάτες τριμμένες (φρέσκες ή κονκασέ)
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • ½ φλ. ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • ½ κ.γ. θυμάρι
  • ½ φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Φύλλα βασιλικού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και ρόδισε τα φιλέτα κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλ’ τα σε πιάτο.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Πρόσθεσε τον πελτέ, ανακάτεψε καλά και σβήσε με το κρασί.
  4. Ρίξε τις τριμμένες ντομάτες, τις ελιές, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10 λεπτά.
  5. Βάλε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι, σκέπασε και άφησέ το να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  6. Σέρβιρε με φρέσκο βασιλικό από πάνω και, αν θέλεις, με ρύζι μπασμάτι ή ζυμαρικά.

Γιατί να το φτιάξεις Αύγουστο

Ο Αύγουστος θέλει συνταγές που χωρούν στο καλοκαιρινό τραπέζι χωρίς να μας βαραίνουν. Το συγκεκριμένο πιάτο είναι πλούσιο αλλά όχι βαρύ, γεμάτο μεσογειακή φρεσκάδα. Ντομάτες στην καλύτερη εποχή τους, αρωματικά βότανα και οι ελιές Καλαμών δίνουν έναν ελληνικό χαρακτήρα που δύσκολα αντιστέκεσαι. Ιδανικό και για οικογενειακό τραπέζι αλλά και για φίλους που μαζεύονται βράδυ στην αυλή με ένα ποτήρι κρασί.


👉 Αυτή η συνταγή είναι από εκείνες που σε κάνουν να χαμογελάς μόνο με το που τις μυρίζεις. Από τις 5 ως τις 28 Αυγούστου, δοκίμασε το κοτόπουλο με μεσογειακή σάλτσα ντομάτας και ελιές και δες πώς το καλοκαίρι μπορεί να χωρέσει σε ένα πιάτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέατρο Αλκμήνη: Για 2η χρονιά “Οι καλοί και οι κακοί πειρατές”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...