Συνταγές με κοτόπουλο: Αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ, αρωματικό και απόλυτα γευστικό για το τραπέζι της Πέμπτης, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα λεμονιού και εστραγκόν είναι μια elegant επιλογή που θυμίζει γαλλική κουζίνα, αλλά φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι.
Υλικά (για 4 άτομα):
- 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
- Χυμός από 1 λεμόνι + λίγο ξύσμα
- 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
- 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν ή 1 κ.σ. φρέσκο
- Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση:
- Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα και σοτάρισέ τα σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά η κάθε πλευρά). Βγάλ’ τα και κράτησέ τα ζεστά.
- Στο ίδιο τηγάνι, ρίξε το βούτυρο και σόταρε το σκόρδο για 1 λεπτό.
- Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
- Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το εστραγκόν. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά να δέσει ελαφρώς.
- Ξαναβάλε τα φιλέτα στο τηγάνι και μαγείρεψέ τα μαζί με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.
- Πασπάλισε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού πριν σερβίρεις.
Σερβίρισμα:
Συνόδευσε το πιάτο με πατάτες baby βραστές ή πουρέ με ελαιόλαδο και μυρωδικά. Για πιο ελαφριά εκδοχή, πήγαινε σε πράσινη σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ λεμονιού.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θέατρο Ιλίσια: Το Τέλος του Παιχνιδιού με τον Μάκη Παπαδημητρίου