Συνταγές με κοτόπουλο: Φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα λεμονιού και εστραγκόν

Συνταγές με κοτόπουλο

Συνταγές με κοτόπουλο: Αν ψάχνεις κάτι ελαφρύ, αρωματικό και απόλυτα γευστικό για το τραπέζι της Πέμπτης, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσένα! Το φιλέτο κοτόπουλου με σάλτσα λεμονιού και εστραγκόν είναι μια elegant επιλογή που θυμίζει γαλλική κουζίνα, αλλά φτιάχνεται πανεύκολα στο σπίτι.

Υλικά (για 4 άτομα):

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
  • Χυμός από 1 λεμόνι + λίγο ξύσμα
  • 1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 1 κ.γ. αποξηραμένο εστραγκόν ή 1 κ.σ. φρέσκο
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπέρωσε τα φιλέτα και σοτάρισέ τα σε μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές (περίπου 4-5 λεπτά η κάθε πλευρά). Βγάλ’ τα και κράτησέ τα ζεστά.
  2. Στο ίδιο τηγάνι, ρίξε το βούτυρο και σόταρε το σκόρδο για 1 λεπτό.
  3. Σβήσε με το λευκό κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά.
  4. Πρόσθεσε τον ζωμό κοτόπουλου, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το εστραγκόν. Άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 5 λεπτά να δέσει ελαφρώς.
  5. Ξαναβάλε τα φιλέτα στο τηγάνι και μαγείρεψέ τα μαζί με τη σάλτσα για άλλα 5 λεπτά.
  6. Πασπάλισε με φρέσκο ξύσμα λεμονιού πριν σερβίρεις.

Σερβίρισμα:

Συνόδευσε το πιάτο με πατάτες baby βραστές ή πουρέ με ελαιόλαδο και μυρωδικά. Για πιο ελαφριά εκδοχή, πήγαινε σε πράσινη σαλάτα με ρόκα, παρμεζάνα και βινεγκρέτ λεμονιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέατρο Ιλίσια: Το Τέλος του Παιχνιδιού με τον Μάκη Παπαδημητρίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...