Μία από τις πιο vegetarian συνταγές για το καλοκαίρι που δεν θέλει σχεδόν καθόλου μαγείρεμα είναι τα νουντλς κολοκυθιού με γιαούρτι, φέτα και ρεβίθια.
Υλικά για 2 άτομα:
- 2 μεγάλα κολοκύθια (τα περνάμε σε σπιράλ κοπτικό ή τα κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες)
- 4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
- 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 50 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 1/2 φλιτζάνι ρεβίθια ψημένα ή από κονσέρβα
- 1/2 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- 1 πρέζα κύμινο (αν θέλεις κάτι πιο ανατολίτικο)
- Φύλλα δυόσμου ή βασιλικού
Εκτέλεση:
- Ετοιμάζουμε τα νουντλς κολοκυθιού (αν δεν έχεις spiralizer, τα κόβεις με το χέρι ή τρίφτη). Αλατίζεις ελαφρά και αφήνεις σε σουρωτήρι για 10 λεπτά να βγάλουν υγρά.
- Τα τραγανά ρεβίθια: Αν έχεις μαγειρεμένα ρεβίθια, τα ανακατεύεις με ελαιόλαδο, πάπρικα, κύμινο και τα ψήνεις για 15 λεπτά σε δυνατό φούρνο ή τα τσιγαρίζεις για 5 λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Η σάλτσα γιαουρτιού: Ανακατεύεις γιαούρτι, ελαιόλαδο, λεμόνι, ξύσμα, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλεις πιο «σκορδάτο» αποτέλεσμα, πρόσθεσε 1/4 σκελίδας σκόρδο λιωμένο.
- Σερβίρισμα: Σε βαθύ πιάτο, απλώνεις τα νουντλς, ρίχνεις από πάνω τη σάλτσα γιαουρτιού, σκορπάς τη φέτα, τα ρεβίθια και τα μυρωδικά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Παναγιώτης Καλύβας – Ο ηλεκτρονικός μηχανικός που έγινε stripper