Αν θέλεις κάτι εύκολο, οικονομικό και εντυπωσιακό για το τραπέζι της Παρασκευής (ή για μπουφέ, συνοδευτικό ή και χορταστικό σνακ), δοκίμασε αυτές τις απίθανες πατατοκροκέτες στον φούρνο. Είναι τραγανές απ’ έξω, αφράτες και καυτερές μέσα!
Υλικά για 4 άτομα:
- 4 μέτριες πατάτες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
- ½ κουταλάκι καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
- 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουταλιές διατροφική μαγιά (ή τριμμένο φυτικό τυρί)
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
- Αλάτι & πιπέρι
(προαιρετικά: λίγο σκόρδο σε σκόνη ή ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για ένταση)
Εκτέλεση:
- Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σούρωσέ τες και λιώσε τες όσο είναι ζεστές.
- Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τις πάπρικες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε τη διατροφική μαγιά και σταδιακά πρόσθεσε τη φρυγανιά μέχρι να έχεις ένα μείγμα που πλάθεται.
- Πλάσε σε μικρές κροκέτες ή μπαλάκια και τοποθέτησέ τες σε λαδόκολλα σε ταψί.
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο για να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.
Σερβίρισμα:
Σέρβιρέ τις ζεστές με σος γιαουρτιού, σάλτσα ντομάτας ή χούμους.
🟢 Ιδανική για νηστεία, χορτοφάγους και όσους θέλουν κάτι πικάντικο και τραγανό, χωρίς τηγάνισμα!
📸 Αν ανεβάσεις τη συνταγή, κάνε tag το @citynow.gr!