Συνταγές: Πατατοκροκέτες στο φούρνο

Πατατοκροκέτες

Αν θέλεις κάτι εύκολο, οικονομικό και εντυπωσιακό για το τραπέζι της Παρασκευής (ή για μπουφέ, συνοδευτικό ή και χορταστικό σνακ), δοκίμασε αυτές τις απίθανες πατατοκροκέτες στον φούρνο. Είναι τραγανές απ’ έξω, αφράτες και καυτερές μέσα!


Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 μέτριες πατάτες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • ½ κουταλάκι καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
  • 2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 2 κουταλιές διατροφική μαγιά (ή τριμμένο φυτικό τυρί)
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • Αλάτι & πιπέρι

(προαιρετικά: λίγο σκόρδο σε σκόνη ή ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι για ένταση)


Εκτέλεση:

  1. Βράσε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν καλά. Σούρωσέ τες και λιώσε τες όσο είναι ζεστές.
  2. Πρόσθεσε το ελαιόλαδο, τις πάπρικες, τον μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε καλά.
  3. Ρίξε τη διατροφική μαγιά και σταδιακά πρόσθεσε τη φρυγανιά μέχρι να έχεις ένα μείγμα που πλάθεται.
  4. Πλάσε σε μικρές κροκέτες ή μπαλάκια και τοποθέτησέ τες σε λαδόκολλα σε ταψί.
  5. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά, γυρνώντας τα στο ενδιάμεσο για να ροδίσουν κι από τις δύο πλευρές.

Σερβίρισμα:

Σέρβιρέ τις ζεστές με σος γιαουρτιού, σάλτσα ντομάτας ή χούμους.


🟢 Ιδανική για νηστεία, χορτοφάγους και όσους θέλουν κάτι πικάντικο και τραγανό, χωρίς τηγάνισμα!
📸 Αν ανεβάσεις τη συνταγή, κάνε tag το @citynow.gr!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...