Συνταγές: Σαλάτα με κινόα, καραμελωμένα σταφύλια

Συνταγές

Συνταγές: Αν θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, ελαφρύ αλλά ταυτόχρονα χορταστικό, τότε αυτή η σαλάτα με κινόα, καραμελωμένα σταφύλια και αφράτη κρέμα φέτας θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή. Πρόκειται για μια πρωτότυπη συνταγή που συνδυάζει γεύσεις γλυκές και αλμυρές, τέλεια ισορροπημένες, και είναι ιδανική για μεσημεριανό, βραδινό ή ακόμα και ως εντυπωσιακό πιάτο σε τραπέζι με φίλους.


Υλικά (για 2 άτομα)

  • 1 φλιτζάνι κινόα
  • 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κούπα κόκκινα σταφύλια χωρίς κουκούτσια
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 100 γρ. φέτα
  • 2 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 χούφτα καρύδια ή φιστίκια Αιγίνης
  • 1 χούφτα φύλλα ρόκας
  • Αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρεύουμε την κινόα σε νερό ή ζωμό λαχανικών για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Καραμελώνουμε τα σταφύλια: Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, τα σταφύλια και το μέλι. Τα αφήνουμε 3-4 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν και να αποκτήσουν ελαφρώς καραμελωμένη υφή.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας: Χτυπάμε στο μούλτι τη φέτα με το γιαούρτι μέχρι να γίνει απαλή κρέμα.
  4. Στήνουμε τη σαλάτα: Σε μεγάλο μπολ βάζουμε την κινόα, τα καραμελωμένα σταφύλια, τα καρύδια και τη ρόκα. Ανακατεύουμε ελαφρά.
  5. Τελικό άγγιγμα: Σερβίρουμε με μια γενναιόδωρη κουταλιά κρέμα φέτας από πάνω και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γιατί θα την αγαπήσεις

  • Είναι υγιεινή και γεμάτη πρωτεΐνη.
  • Έχει τον πιο πρωτότυπο συνδυασμό γεύσεων: γλυκό από τα σταφύλια, αλμυρό από τη φέτα, τραγανό από τα καρύδια.
  • Είναι instagrammable – πανέμορφα χρώματα και υφές που κάνουν το πιάτο ιδανικό για foodies.

Μια σαλάτα που αποδεικνύει πως το φθινόπωρο δεν είναι μόνο σούπες και ζεστά φαγητά, αλλά μπορεί να είναι και γεμάτο γευστικές εκπλήξεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φαγητό στο ψυγείο: Οι κίνδυνοι εάν το βάζετε στην κατσαρόλα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...