Συνταγές: Μια καλοκαιρινή, φρουτένια και ανατρεπτική μακαρονάδα που παντρεύει το πέστο βασιλικού με το δροσερό ροδάκινο και το πικάντικο κατσικίσιο τυρί. Ένα πιάτο γεμάτο χρώμα, άρωμα και γεύση, ιδανικό για ένα ελαφρύ δείπνο ή εντυπωσιακό lunch με φίλους.
Υλικά (για 2-3 μερίδες):
- 250 γρ. ταλιατέλες ή φετουτσίνι
- 2 ώριμα ροδάκινα (σε φέτες)
- 100 γρ. κατσικίσιο τυρί (θρυμματισμένο)
- 1/2 φλ. πέστο βασιλικού (σπιτικό ή έτοιμο)
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι & πιπέρι
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Προαιρετικά: φιστίκια Αιγίνης ή καρύδια για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Βράζεις τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Κρατάς 1/4 φλ. από το νερό τους πριν τα στραγγίσεις.
- Παράλληλα, σε αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρεις τα ροδάκινα για 2-3 λεπτά σε λίγο ελαιόλαδο, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Βάζεις τα στραγγισμένα ζυμαρικά πίσω στην κατσαρόλα, ρίχνεις το πέστο, το λεμονόξυσμα και το νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύεις καλά.
- Προσθέτεις τα σοταρισμένα ροδάκινα και το κατσικίσιο τυρί, ανακατεύοντας ελαφρά.
- Σερβίρεις με λίγο έξτρα πέστο, πιπέρι και αν θέλεις, πασπαλίζεις με φιστίκια ή καρύδια.
Extra tip:
Αν δεν σου αρέσει το κατσικίσιο τυρί, μπορείς να βάλεις φέτα ή κρεμώδη ρικότα. Αντί για ταλιατέλες, μπορείς να χρησιμοποιήσεις πένες ή σπαγγέτι.
Πες “ναι” στην έκπληξη της γεύσης!
Κάθε μπουκιά συνδυάζει το γλυκό με το αλμυρό και φέρνει το καλοκαίρι στο πιάτο σου. Μείνε στο CityNow για ακόμα περισσότερες απολαυστικές προτάσεις κάθε μέρα!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: