Αν αναρωτιέστε τι να κάνετε τα φαγητά που έμειναν από την Κυριακή του Πάσχα, σας έχουμε τη λύση! Μια ζουμερή και εύκολη πίτα με αρνί, ψητές πατάτες και ό,τι τυριά έχετε στο ψυγείο – ιδανική για να μη χαθεί τίποτα αλλά και για να απολαύσετε το Πάσχα… λίγο παραπάνω!
🧺 Υλικά (για ταψί 28×35)
- 3-4 φλιτζάνια μαγειρεμένο αρνί (ψιλοκομμένο ή ξεψαχνισμένο)
- 2 ψητές ή βραστές πατάτες (κομμένες σε κυβάκια)
- 1 κούπα τριμμένο τυρί (φέτα, γραβιέρα ή ό,τι έμεινε)
- 1 φλιτζάνι βραστά λαχανικά ή χόρτα (π.χ. μαρούλι, καρότα, σπανάκι)
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 2 κουταλιές γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος
- 3 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή 2 φύλλα σφολιάτας
- Ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα
👩🍳 Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κρέας, τις πατάτες, τα τυριά και τα υπόλοιπα λαχανικά που σας έχουν περισσέψει.
- Προσθέστε τα αυγά, τη μουστάρδα, το γιαούρτι, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
- Στρώστε ένα φύλλο σφολιάτας ή 3-4 φύλλα κρούστας σε λαδωμένο ταψί.
- Ρίξτε τη γέμιση και καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα ή δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Χαράξτε την επιφάνεια, αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο ή αυγό, και ψήστε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
💡 Tip CityNow:
Μπορείτε να προσθέσετε και ψιλοκομμένο τσουρέκι στη γέμιση, αν έχει ξεραθεί – απορροφά τα υγρά και δίνει ωραία υφή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: