Αν αναζητάς ένα υγιεινό, θρεπτικό και 100% vegan πιάτο (vegan συνταγή) για την Πέμπτη, τότε αυτό το ινδικό κάρυ με ρεβίθια και λαχανικά είναι η ιδανική επιλογή. Γεμάτο φυτική πρωτεΐνη, αντιοξειδωτικά και έντονα αρώματα, θα σε χορτάσει χωρίς τύψεις και θα γεμίσει το σπίτι με μεθυστικά αρώματα μπαχαρικών.
✅ Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι κάρυ σε σκόνη
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
1 κολοκύθι κομμένο σε κύβους
1 καρότο σε λεπτές ροδέλες
400 γρ. βρασμένα ρεβίθια (ή 1 κονσέρβα στραγγισμένα)
400 ml γάλα καρύδας
1 κουτί ντομάτες κονκασέ
Αλάτι και πιπέρι
Φρέσκος κόλιανδρος ή μαϊντανός για το σερβίρισμα
Ρύζι μπασμάτι ή καστανό ρύζι για συνοδευτικό
👩🍳 Εκτέλεση
Σόταρε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει.
Πρόσθεσε το σκόρδο και το τζίντζερ και σόταρε για 1 λεπτό.
Ρίξε τα μπαχαρικά (κουρκουμά, κάρυ, κύμινο) και ανακάτεψε για να απελευθερωθούν τα αρώματα.
Πρόσθεσε την πιπεριά, το καρότο και το κολοκύθι και σόταρε για 3-4 λεπτά.
Βάλε τα ρεβίθια, τις ντομάτες και το γάλα καρύδας. Ανακάτεψε και χαμήλωσε τη φωτιά.
Άφησε να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Δοκίμασε και πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι ή έξτρα κάρυ, ανάλογα με τη γεύση σου.
Σέρβιρε με ρύζι μπασμάτι και φρέσκο μαϊντανό ή κόλιανδρο από πάνω.
💚 Tip του CityNow:
Αν θέλεις πιο spicy εκδοχή, πρόσθεσε λίγο μπούκοβο ή μια πρέζα καγιέν. Και φυσικά, το φαγητό διατηρείται τέλεια στο ψυγείο για 2-3 μέρες, οπότε είναι ιδανικό και για meal prep!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Προειδοποίηση της Google σε 1,8 δισεκατομμύρια χρήστες Gmail για πιθανή απάτη