Αγάπη

Πολλές φορές οι άνθρωποι αναρωτιούνται τι είναι πραγματικά η αγάπη και ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που μας δείχνουν πως υπάρχει στη ζωή μας ή όχι.

Η αγάπη είναι αίσθηση. Η αίσθηση του να επιμένεις σε αυτό τον μαγικό τρόπο που σε κάνει να βλέπεις διαφορετικά τα πράγματα από τους υπόλοιπους.

Η αγάπη κουβαλάει πολύ πόνο πάνω της πολλές φορές, αλλά όταν αυτό συμβαίνει το μαγικό κόλπο είναι να δυναμώνεις τη δύναμή της, να αυξάνεις τη δόση της.

Με την αγάπη δεν σταματάς ποτέ να βλέπεις το καλό στην ψυχή των ανθρώπων, ακόμα και όταν αυτοί σε προδίδουν ή σε απογοητεύουν. Ακόμα και αυτοί αγαπούν απλά ο φόβος υπερισχύει και η αγάπη τους αλλοιώνεται δυστυχώς.

Όλοι πρέπει να πιστεύουν στην αγάπη όσο περισσότερο γίνεται κι αυτό δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και την αλλαγή του κόσμου.

Όσοι αγαπούν πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους σε όλους εκείνους που υποστηρίζουν πως η αγάπη δεν υπάρχει και δεν μπορεί να βοηθήσει έναν άνθρωπο. Το να αγαπάς σημαίνει θυσία, ανιδιοτελής και χωρίς όρους. Δεν μπορείς να δηλώνεις πως αγαπάς έναν άνθρωπο και να τον αφήνεις μόνο του να σέρνεται μέσα στα προβλήματά του αβοήθητος. Δεν μπορείς να αγαπάς κάποιον και να μην παλεύεις με τους δικούς του δαίμονες. Γιατί και εκείνος θα κάνει το ίδιο με τους δικούς σου δαίμονες.

Αγάπη είναι να σου λέει ο άλλος πως του λείπεις και λίγα λεπτά αργότερα να χτυπάς το κουδούνι και να λες πως ήρθε για λίγο. Να δίνεις ένα φιλί, να λες ένα σε αγαπώ και να ξαναπηγαίνεις στη δουλειά σου.

Αγάπη είναι να ξυπνάς μέσα στη νύχτα δίπλα στον άνθρωπό σου και να τον σκεπάζεις για να μην κρυώσει. Αγάπη είναι να προσπαθείς με κάθε τρόπο να γίνεις καλύτερος για να σε απολαμβάνει εκείνος πάνω από όλα και όλους.

Αγάπη είναι να ρωτάς τον σύντροφό σου για τα όνειρά του και μετά να σκέφτεσαι χίλιους δυο τρόπους για να τον φέρεις πιο κοντά σε αυτά. Ακόμα και να κάνεις πράγματα που εκείνος αγνοεί, αλλά θα τα δει μετά και εάν σε αγαπάει θα σε ευχαριστεί και θα σε ευγνωμονεί. Αλλά το κυριότερο θα τον δεις να χαμογελάει! Υπάρχει κάτι πιο σπουδαίο;

Αγάπη είναι να αντιλαμβάνεσαι τα άγχη, τα προβλήματα όλα όσα σκοτάδια κουβαλάει μέσα του ο άνθρωπός σου. Τότε εάν τον αγαπάς πραγματικά είσαι αποφασισμένος να αντέξεις όλα αυτά και να είσαι βράχος δίπλα του. Δεν υπάρχουν τότε συναισθήματα ποταπά και εξευτελιστικά, όπως κουράστηκα, με εκμεταλλεύτηκε, με καβάλησε. Αυτά δεν είναι συναισθήματα που αρμόζουν στην αγάπη, αλλά συναισθήματα που την εξευτελίζουν και τη μειώνουν.

Αγάπη είναι να γονατίζει ο σύντροφός σου και εσύ να είσαι εκεί! Να βάζεις πολλές φορές τον εαυτό σου κάτω από εκείνον! Και μην φοβάστε! Εάν σας αγαπάει πραγματικά θα το κάνει και εκείνος όταν και εάν χρειαστεί. Η αγάπη είναι ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ που θα τρέξετε να το φτιάξετε πριν ξυπνήσει. Και μόλις ανοίξει τα μάτια του να δει εσάς και να μυρίσε το άρωμα του καφέ ή το άρωμα της αγάπης σας!

Η αγάπη δεν έχει μόνο λόγια! Εχει κυρίως πράξεις και σιωπές! Αυτές τις εκκωφαντικές σιωπές που λίγο εάν είσαι πιο προσεχτικός θα καταλάβεις ποσο δυνατές είναι!

Μην πέσεις ποτέ στην παγίδα πως το να αγαπήσεις ήταν ένα λάθος ακόμα! Ότι τελικά δεν είναι για σένα αυτό το συναίσθημα. Εάν οι άνθρωποι είχαμε τα απαραίτητα μέζεα και λέγαμε για μία φορά στη ζωή μας όλα όσα σκεφτόμασταν χωρίς φόβο, χωρίς ντροπή, χωρίς άγχος, χωρίς τον πανικό πως θα ακουστούν ή πως θα είμαστε αρεστοί, τότε η αγάπη θα άνθιζε σε όλη την πλάση. Η αγάπη δεν είναι δειλία.

Εάν την νιώθεις μη τη φοβάσαι! Όρμα κατά πάνω της. Εαν φοβάσαι να ορμήξεις δεν αγαπάς πραγματικά! Αλλά σας το εύχομαι μέσα από την καρδιά μου!

by Πραξιτέλης Σαραντόπουλος