Άγιος Εφραίμ μοναστήρι

Άγιος Εφραίμ μοναστήρι : Ένα από τα πιο ιδιαίτερα και πραγματικά υπέροχα μοναστήρια στην Ελλάδα είναι αυτό του Αγίου Εφραίμ.

Ένα μοναστήρι το οποίο επισκέπτονται καθημερινά πολλοί άνθρωποι για να προσκυνήσουν και οι μοναχές αλλά και όσοι βοηθούν στο μοναστήρι, καλοδέχονται όλους τους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν από κοντά αυτή την υπέροχη ηρεμία που κάνει καλό στην ψυχή μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη City Now (@city_nowgr)

Πρόσφατα, βρεθήκαμε στο μοναστήρι καθώς αναζητούσαμε τη δική μας ηρεμία και θέλαμε να κάνουμε μια προσευχή για τα αγαπημένα μας πρόσωπα, και το πρώτο πράγμα που αισθανθήκαμε ήταν πως το άγχος μας δεν υπήρχε. Και δε γίνεται, να μη σου προτείνουμε να πας και εσύ γιατί είμαστε σίγουροι πως αμέσως θα νιώσεις το ίδιο.

Για ποιους λόγους πρέπει να επισκεφτείς το μοναστήρι

#1. Η απόλυτη ηρεμία

Μόλις πατήσεις το πόδι σου έξω από το μοναστήρι, αμέσως θα αισθανθείς το συναίσθημα της ηρεμίας να σε κατακλύζει και η ανάσα σου, θα σου φανεί πιο ξεκούραστη.

#2. Για να προσκυνήσεις

Είναι σημαντικό να ερχόμαστε κοντά με τα θεία και στο μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ θα καταλάβεις τι σημαίνει “αγαλλίαση”.  Όταν θα βρεθείς κοντά στο Άγιο και θα προσκυνήσεις, θα νιώσεις ότι οι πόνοι που έχεις στην ψυχή σου, για κάποιο λόγο απαλύνονται.

#3.Είναι ένα πανέμορφο μοναστήρι

Όπως όλα τα μοναστήρια στην Ελλάδα, έτσι και στο μοναστήρι του Άγιου Εφραίμ θα αντικρίσεις πολύ όμορφες εικόνες και θα έρθεις κοντά με τον Θεό. Μάλιστα, οι μοναχές που βρίσκονται στο μοναστήρι υποδέχονται τον κόσμο με ανοιχτές αγκάλες και με το χαμόγελο τους μας καλωσορίζουν σε ένα μέρος που είναι ιδανικό για ήρεμες στιγμές.

Δες και ένα βίντεο το οποίο δημιούργησε η ομάδα του PCMVideo.WebTV.gr

Άγιος Εφραίμ μοναστήρι – Ελπίζουμε κάποια στιγμή να βρεθείς και εσύ στο μοναστήρι για να νιώσεις υπέροχα συναισθήματα!

Τσέκαρε και αυτό : Πόρος : 3 παραλίες που πρέπει να πας