Αθήνα
Αθήνα: Σήμερα, πάνω από το 56% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις και ο αστικός πληθυσμός αναμένεται να διπλασιαστεί μέχρι το 2050. Όμως, καθώς οι πόλεις μεγαλώνουν, προκύπτουν προκλήσεις από την κινητικότητα και την ποιότητα του αέρα μέχρι τη συνδεσιμότητα.
Έτσι, ποιες από τις πόλεις του κόσμου είναι περισσότερο προετοιμασμένες το μέλλον;
Για να εξετάσει ακριβώς αυτό, η Compare The Market AU ανέλυσε 7 παράγοντες γύρω από την ψηφιοποίηση, την καινοτομία, τις υποδομές επιχειρηματικής τεχνολογίας και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα για να αποκαλύψει τις πιο και τις λιγότερο μελλοντικά σκεπτόμενες πόλεις στον κόσμο.
Το Λονδίνο βρίσκεται στην κορυφή του καταλόγου με βαθμολογία 4,15, ακολουθούμενο από την Κοπεγχάγη, τη Στοκχόλμη και το Όσλο.
Η Αθήνα κατατάσσεται προς το τέλος της λίστας (35η θέση) με τις πιο αργές ταχύτητες διαδικτύου στη λίστα μας, με μόλις 45,29 Mbps.
Επιπλέον, η πόλη έχει το χειρότερο ποσοστό ψηφιακής ανταγωνιστικότητας, καθώς και τον έβδομο μικρότερο αριθμό coworking spaces, μόλις 37- και την τέταρτη μικρότερη δαπάνη για τις μεταφορές, με 780 εκατ. ευρώ.
Τσέκαρε κι αυτά:
  • Ζώδια 2024: Οι προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη

  • Ελεύθεροι επαγγελματίες: Οι καλύτερες Ευρωπαϊκές πόλεις