Backpacking

Ένα από τα νέα ταξιδιωτικά trends που αρχίζουν να ασπάζονται όλο και περισσότεροι νέοι είναι το backpacking! Και θεωρείται μια πολύ οικονομική λύση για όσους θέλουν να κάνουν πολλά ταξίδια σε διάφορα μέρη του κόσμου!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Το συγκεκριμένο trend είναι στην ουσία αυτό που λέει το όνομα του! Παίρνεις ένα backpack με όλα τα βασικά σου πράγματα (ρούχα, φορτιστές, κτλ) και ταξιδεύεις όπου θέλεις, ότι ώρα θέλεις και όπως θέλεις.

Είναι ένας τρόπος για όσους δε θέλουν να χαλάσουν πολλά χρήματα για να κάνουν διακοπές και σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς σε πολλά μέρη αφού δεν έχεις έννοιες που αφορούν βαλίτσες, ξενοδοχεία και άλλα πολλά!

Όσοι επιλέγουν να κάνουν backpacking διακοπές ξεκινούν από μια πόλη την οποία θέλουν να επισκεφτούν, μένουν 2 μέρες και έπειτα πηγαίνουν σε μια άλλη! Επιλέγουν να μείνουν σε hostels ή μικρά ξενοδοχεία τα οποία δέχονται επισκέπτες τελευταίας στιγμής και θέλουν να νιώθουν απελευθερωνένοι από τα τυπικά “δεσμά” που επιβάλλονται σε ένα ταξίδι.

Μια έρευνα που διεξήχθη το 2018 από ερευνητές του Sun Yat-sen University και Shaanxi Normal University στην Κίνα και στο Edith Cowan University της Αυστραλίας, έδειξε πως όταν κάποιος επιλέξει να γίνει backpacker καταφέρνει να αναπτύξει σημαντικές ικανότητες όπως είναι η επικοινωνία, η ανάληψη αποφάσεων, η προσαρμοστικότητα, η επίλυση προβλημάτων πολύ γρήγορα και άλλα πολλά!

Ωστόσο, είναι ένας τρόπος ταξιδιού που απαιτεί ακόμη περισσότερη προσοχή διότι μπορεί να υπάρξουν προβλήματα με την παραμονή σε μέρη τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα! Επομένως, αν σκέφτεσαι να κάνεις κάτι τέτοιο θα πρέπει να το ψάξεις καλά!

Τσέκαρε και αυτά: