Banksy

Ένα μεγάλο μυστήριο περιτριγυρίζει τον αγαπημένο street καλλιτέχνη, Banksy, ο οποίος δημιουργεί γκράφιτι με βαθύ κοινωνικό μήνυμα σε πόλεις της Αγγλίας και σε άλλες χώρες! Και υπάρχει περίπτωση να μάθουμε κάτι νέο για εκείνον!

Η ταυτότητα του καλλιτέχνη αποτελεί για όλους ένα μεγάλο ερωτηματικό και οι δημιουργοί μιας σειράς podcast του BBC στο radio 4 υπάρχει περίπτωση να έχουν ανακαλύψει τη φωνή του, χωρίς όμως να είναι 100% βέβαιοι!

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΡΕΣ ΕΔΩ 

Στη σειρά “Banksy Story” θα ακούσουμε μια ηχογράφηση του 2005 που έχει μεταδοθεί μόνο στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τους δημιουργούς, υπάρχει μια μεγάλη ανακάλυψη μέσα σε αυτή την ηχογράφηση και δεν είναι άλλη από μια φωνή που θα μπορούσε να ανήκει στον καλλιτέχνη.

Η ηχογράφηση προέρχεται από την εκπομπή “All Things Considered” του ραδιοφωνικού σταθμού NPR που βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, η οποία μεταδόθηκε στις 24 Μαρτίου. Λίγες μέρες μετά από αυτή την ηχογράφηση είχε παρουσιάσει ο καλλιτέχνης τα έργα του στο Met.

“Υποθέτουμε ότι είσαι αυτός που λες, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι;”, λέει ο παρουσιαστής που ακούγεται στην ηχογράφηση και ο φερόμενος Banksy απαντά:

“Ω, δεν έχετε καμία εγγύηση για αυτό”. 

Τσέκαρε και αυτά: