Χαλκιδική

“Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει” λένε οι Θεσσαλονικείς και πρέπει να σου πούμε πως συμφωνούμε μαζί τους, αφού είναι ένας μέρος στην Ελλάδα το οποίο διαθέτει απίστευτες ομορφιές. Και μια από αυτές είναι το νησάκι της Αμμουλιανής.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Πρόκειται για ένα νησάκι το οποίο βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους και τοποθετείται απέναντι από την Τρυπητή. Είναι το μόνο νησί της Χαλκιδικής το οποίο κατοικείται και απέχει από τη Θεσσαλονίκη περίπου 120χλμ.

Στο νησάκι μπορεί να βρει κανείς τα πάντα πού διαθέτει σχολείο, σούπερ μάρκετ ακόμη και φαρμακείο. Επομένως, μπορείς να το επισκεφτείς άφοβα.

Για να μπορέσει κανείς να πατήσει το πόδι του στο νησί, θα πρέπει να πάρει το φέριμποτ το οποίο συνδέεται με την ακτή της Τρυπητής και σε λίγη ώρα θα βρεθεί σε ένα τόπο ο οποίος είναι κατάφυτος και έχει πολλές ελιές.

Οι παραλίες

Αυτό που σίγουρα θα σου κλέψει την καρδιά είναι οι παραλίες! Κάποιες από αυτές είναι:

  • Αλυκές
  • Άγιος Γεώργιος
  • Μεγάλη Άμμος
  • Καραγάτσια

Αν είσαι από τους περιπετειώδεις τύπους, μπορείς να νοικιάσεις βάρκα και να κάνεις μια χαλαρή βόλτα τα υπόλοιπα νησάκια τα οποία δεν κατοικούνται αλλά αξίζει να τα δεις!

Στο νησί μπορείς να μετακινηθείς με αυτοκίνητο ή με μηχανή και να ανακαλύψεις τις ομορφιές του ενώ θα απολαύσεις και το όμορφο ηλιοβασίλεμα!

Πρόκειται για έναν προορισμό ο οποίος αξίζει την προσοχή σου και αν βρεθείς στην Χαλκιδική μπορείς να οργανώσεις μια πολύ όμορφη μονομερή με την παρέα σου και να απολαύσετε το εκπληκτικό τοπίο και τις παραλίες!

Είναι απίστευτη τα νησιά που αξίζουν ένα post στο Instagram!

Τσέκαρε και αυτά: