Δωρεάν

Δωρεάν: Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει την παράσταση “Το Πέρασμα-1922”, βασισμένη στο βιβλίο “Το πέρασμα-Αϊβαλί Μυτιλήνη, 1922” (Εκδόσεις Πατάκη), την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 (ώρα 20:30), στο κτήριο ΠΙΟΠ, στον Ταύρο.

 ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ SURVIVOR EΔΩ

Η συγγραφέας Λίλη Λαμπρέλλη διαβάζει αποσπάσματα του βραβευμένου βιβλίου της, το οποίο περιγράφει το “πέρασμα” πέντε γυναικών κι ενός μωρού, από το Αϊβαλί στη Μυτιλήνη, το 1922. Τη συγγραφέα συνοδεύει η σοπράνο Μυρτώ Μποκολίνη, ενώ μουσική από τη Μικρά Ασία εκτελεί στο κανονάκι ο Μανώλης Χριστοδούλου.

Η παράσταση οργανώνεται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης “κατά τρόπον παραγωγικόν-Τεκμήρια από την αποκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων”, η οποία παρουσιάζει πτυχές της προσπάθειας για την επαγγελματική και κοινωνική ένταξη του μικρασιατικού στοιχείου και η οποία αξιοποιεί κατά κύριο λόγο αρχειακό υλικό από το Ιστορικό Αρχείο του Ιδρύματος.

Η είσοδος στην παράσταση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051 (Δευτ.-Παρ. 09.00-17:00).

Τσέκαρε και αυτά :